Ďalším bojiskom našej letky bolo tento krát najväčšie modelárske letisko v ČR pri Budkoviciach známe pod menom Czech Heaven.
Akcia bola pripravená v spolupráci s firmami Jeti model a Fiala propellers ako oslava 10 výročia otvorenia tohoto areálu. Areál sa slušne rozrastá a pribudla už aj dráha a hangár pre dospelé lietadlá.

Program bol rozdelený do niekoľkých častí. Ráno a popoludní bolo letisko pre modelárov. Od 12-tej do 14-tej mali svoje ukážky dospelé lietadlá. Šou medzi veľkými začal pilot Redbull air race Martin Šonka, potom postupne urobili letové ukážky Boeing Stearman, Cessna 305A Bird Dog, vírniky, VBŠ Kuňkadlo, Stinson Reliant, Piper… zoskok parašutistov. Po celý deň bežali sprievodné  programy, výstava veteránov automobilov, výstava Rytieri nebies, podpisová akcia s posledným žijúcim pilotom RAF gen. mjr. Emilom Bočekom a Martinom Šonkom…
Návštevníkov bolo ako maku, autá zaparkované popri cestách od nevidím do nevidím… 15 minút svojej slávy sme tam mali aj my, skupina WWI cirkus. Tento krát boli sily vo vzduchu vyrovnané keďže majitel mal bobky a bál sa v kolmom vetre odštartovať so svojim „vosákom“. Farby spojencov hájili Miro Kablásek, Ozzy Osbourne, Michal Němec a Lukáš Cinger. Za císarpána bojovali Milan Óbrst Vága, Karel Barbar Lutz, Michal Fokker Cimbůrek a moja maličkosť. Pyrotechnika búchala bezchybne a prvý krát čo jazdíme do Czech heaven nikto z nás nepoškodil model. Divácky a moderátorský ohlas na naše vystúpenie bol výborný.

Toš pjekná štace.

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/06/DSC_6510-541x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/06/DSC_6510-169x113.jpgLacoWWI - akcieĎalším bojiskom našej letky bolo tento krát najväčšie modelárske letisko v ČR pri Budkoviciach známe pod menom Czech Heaven. Akcia bola pripravená v spolupráci s firmami Jeti model a Fiala propellers ako oslava 10 výročia otvorenia tohoto areálu. Areál sa slušne rozrastá a pribudla už aj dráha a hangár pre...Svahové lietanie