Ďalšia (piata) seriálová súťaž v roku 2018 sa konala na ďalekom východe pri obci Chmeľov pri Prešove. Konala sa v nedeľu, ale ja som ukecal „zdravé jadro“ aby sme šli už v sobotu. Polietame, pogrilujeme, popijeme, poohovárame… Na miesto činu som šiel po prvý krát a tak som príjazd našiel na druhý opakovaný. To už tam Robo so svojim tímom zakladal stanový tábor a bol tam už aj Mgr. Andoga ktorý testoval svah. Lietalo sa vo vetre okolo 2m/s ale na kresťanské poletovanie a cibrenie techniky na pádovej rýchlosti to bolo výborné. Svah nad Chmeľovom funguje lepšie ako to na prvý pohľad vyzerá. Lietali sme a testovali nový „pípací“ systém až do zotmenia. To už tam dorazili aj Šimovci z Liptova, pozrieť prišiel aj miestny, naturalizovaný Ružomberčan Marian Maslo a ja som medzi tým zložil gril s rozsypu a začal grilovať. Klobásy boli zo zdvorilosti pochválené a boli výborné ako základ k domovine a zlatej borovičke. Šimovci prišli naľahko bez stoličiek a  tak vysedávali kade tade. Bohužiaľ aj na mojej vercajch bedni. :roll:  Ohováranie trvalo až do 01:15 kedy sme šli vyskúšať naše hniezda.
V nedeľu ráno po siedmej som sa vybral na prechádzku do blískeho lesíka a potom trošku poumývať a hajde variť káwm a čo to poraňajkovať. Stretnutie bolo vypísané na 8:30 a tak už prichádzali ďalší účastníci zájazdu. Ľubo Ivan, Zdeno Matejka s Petrom Ondrejkom, Maslo, Šándor, Virág a Boža.

Po brífingu sa hneď začalo lietať za slabých podmienok. Vietor fúkal 3-4m/s v nárazoch do 6m/s a časy ovplyvňovali aj termické bubliny. Jednu za 1000 som využil aj ja vo štvrtom kole. Najväčšiu bublinu mal Vlado Šimo v piatom kole za 50,66s. Ľubovi sa tento krát bubliny akosi vyhýbali. Pred dvanástou sme mali kratšiu pauzu s čakaním na lepšie podmienky a potom druhú keď myši prehrýzli kábel k jednej báze. Celkovo sa odlietalo 11 kôl za účasti 12 pilotov. Nebola to žiadna hitparáda, ale polietali sme si pekne. Lietanie bolo ukončené o sedemnástej hodine. Nebyť tých zdržaní lietali by sme do osemnástej a určite by sa odlietalo 15 kôl.

Súťaž vyhral domáci Marian Maslo pred Vladom Šimom a generálnym riaditeľom súťaže Robom Bartokom. Najrýchlejšie kolo Vlado Šimo 50,66s.

Akciu hodnotím ako najlepšiu (spomedzi F3F) v tomto roku či už z hľadiska zábavy, ale bol som spokojný aj so svojim lietaním keď som v dobrých podmienkach za najlepšími zaostával iba minimálne a nebyť dvoch sekačiek v posledných dvoch kolách, mohol som dosiahnuť najlepšie umiestnenie za dve sezóny čo súťaž lietam. Chýb na bázach robím čoraz menej a s každou odlietanou súťažou sa to lepší.

Bobika vďaka za perfektný víkend.

Celkové výsledky: BodyKolá,



 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/08/DSC_0760-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/08/DSC_0760-170x113.jpgLacoF3FNajnovšieĎalšia (piata) seriálová súťaž v roku 2018 sa konala na ďalekom východe pri obci Chmeľov pri Prešove. Konala sa v nedeľu, ale ja som ukecal 'zdravé jadro' aby sme šli už v sobotu. Polietame, pogrilujeme, popijeme, poohovárame... Na miesto činu som šiel po prvý krát a tak som príjazd...Svahové lietanie