V Dobříši kúsok pod Prahou sa schádzajú jedni z najlepších českých vlekárov a aby sa zabavili pozvú si aj dajaké obete s vetroňmi. Tento rok sa dostalo pozvanie aj mne.

Celé to spískal Václav Masopust, v čechách známy aj ako Vašek (podobnosť s mojim priezviskom čisto náhodná). Akcia je to kvantitou malá, ale schádza sa tam rozhodne partia úžasných ľudí. Aj keby sa naplnila predpoveď a pršalo po celý víkend tak sa tam oplatilo ísť. Počasie ale vyšlo a tak sa lietalo v piatok aj v sobotu. Ja som dorazil na miesto činu pár minút po 18-tej v piatok a tak som po zvítaní stihol akurát z auta prepravného spáchať auto obytné.  To už Vašek prihrieval „ovčí“ guláš, ktorý bol výborný (dobre sa oženil) a zvolával k stolu. Ku gulášu čapoval pivo a ako prípitok bola Tullamorka a jabĺčkovica zo slovače. Po zotmení sa prehnala ponad Dobříší búrka, ktorá mala viac svetelnoakustický efekt ako mokrý. Päť kvapiek v troch radoch akurát orosili trávu. Po chvíľke klábosenia a pár pivách vytrávilo a tak som dal na stôl pečené kolená, ako minútka boli mňamkové Olomoucke syrečky. Zábava z ktorej miestami bolelo brucho a chýbal dych pokračovala do neskorých nočných hodín.
V sobotu ráno sme sa prebudili do krásneho slnečného dňa ktorý vydržal napriek predpovediam až do večera. Vašek priniesol z domova raňajky pre fšeckých, tým čo ešte namali urobil rannú kávu a potom sa šli skladať modely. Fúkal ale dosť silný vietor, čo by nebol až taký problém ako to odkiaľ. Fúkal od chrbta rovno cez horu a tak letisko bolo v silnom rotore. Rogo vyskúšal vzduch svojou Extrou a veru sa nám moc po jeho ukážke do vzduchu nechcelo. Po chvíli naštartoval svoju vlečnú Vašek a ako znalý miestneho terénu odpochodoval asi 100m ďaleko od cesty a hneď to vyzeralo lepšie. Ako prvý šiel do vzduchu Pionýr a potom už to odsýpalo. Lietalo sa až do obednej prestávky kedy Vaškova manželky priviezla obed. Podával sa vývar so slížikmi a ako druhý chod šnicel s majonézovým šalátom. To, že sa Vašek dobre oženil som písal vyššie. Po obede dezert v podobe sladkých pokušení od domácej pani ku káve, pivko na odgrgnutie… a každému sa chcelo spať a nie lietať. Napriek práci žalúdka sa ale lietať opäť začalo a vlekalo sa až do večera. Potom opäť prišla na rad druhá polovica gulášu, druhá bečka piva, pravý rum, Tullamorka, Celestínove udeniny a hovorené slovo… Ja som podľhol únave ako prvý a spať som šiel pred deviatou.
Nedeľné ráno bolo zamračené a tak sa začalo baliť. Ja som sa rozlúčil a odišiel ako prvý 10 minút po deviatej. Čehůni zostali až do obedu, ktorý podávala Vaškova manželka u nich doma.

Bola to super báječná štace a za to patrí poďakovanie všetkým zúčastneným, ale hlavne Vaškovi ktoré to celé organizuje a jeho manželke, ktorá sa starala o naše žalúdky.
Ďakujeme.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/09/DSC_1109-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/09/DSC_1109-170x113.jpgLaco2018 - vetroneV Dobříši kúsok pod Prahou sa schádzajú jedni z najlepších českých vlekárov a aby sa zabavili pozvú si aj dajaké obete s vetroňmi. Tento rok sa dostalo pozvanie aj mne. Celé to spískal Václav Masopust, v čechách známy aj ako Vašek (podobnosť s mojim priezviskom čisto náhodná). Akcia je to kvantitou...Svahové lietanie