1.11 väčšina slovákov chodila na hroby. My sme ale chceli využiť ďalší priaznivý jesenný deň a tak sme sa s Dráčikom dohodli, že pôjdeme trénovať na Krochvu. Na liptove keď fúka tak tam nie sú žiadne turbulencie a to je pre Rasťa dobré pre tréning. Na Tubulátore by sa trápil a predpoveď pre Lysicu bola “ z boku“.

Toš som ráno vyrazil pred ôsmou a o hodinu som nakladal dráčikove modely. Cestou som vyslal pár dymových signálov na Liptov, že sme sa rozhodli pre Turbulátor. Na krochvu sme dorazili o pol jedenástej. S problémami som otvoril dvere na aute. Fúkalo 12-15m/s a hneď sa začali skladať modely. Ja som naložil Redbulla na 4200g a tak som lietal celý deň až na posledný let kedy som vyložil 440g z trupu, pretože to na 20 minút „skapalo“.
Po zvítaní sme si dali po kalíšku Bošáckej. Idú také chýry, že zjemňuje pilotáž. Môj prvý štart mohol byť aj posledným, lebo som pristával s pootočeným potenciometrom na trim mixu výškovky do Butterfly a tak vyškovka nešla s mixom. Dopadlo to šťastne (viď video).  Počasie na lietanie bolo priam ideálne a tak kopec prilákal niekoľkých pilotov. Okrem nás došli domáci Karol Mrva, Vlado Šimo, Roman Alman a polodomáci, rodák z Liptova Zdeno Matejka. Striedali sme sa po 10tich minútach a ku podivu to nerobilo problém ani Karčimu a Vladovi… Po poludní Vlado vytiahol varenú klobásu a veterníky a tak sme trošku pomastili žalúdky. Stabilný vietor bez turbulencií fúkal na bomby stále takmer kolmo na svah a tak sme trénovali húpačky, zatáčky a prelety v malej výške nad hranou. Dráčik mal pri sebe stále učiteľa a do výchovy sme občas kecali aj my „radový piloti“. Tí čo nelietali tak sa zgrupovali a ohovárali. Ako som už písal asi hodinu pred zotmením vietor trochu skapal na 20 minút a tak som bol nútený zredukovať letovú hmotnosť na 3760g. Vietor sa koncom môjho „romantického“ poletovania opäť umravnil a lietalo sa až do zotmenia. Posledný lietal za vetra 18m/s Karol a chrochtal blahom a keby mal LEDky tak lieta až do polnoci. 

Perfektný letový deň sme zakončili v Gazdovskom dvore v Potoku pri Bešeňovej. Cestou domov sme to všetko ešte s Dráčikom „poprežívali“ a skonštatovali, že dnes sa oplatilo. Toš kto nebol môže banovať. Bola to pjekná štace.



Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/11/DSC_1409-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/11/DSC_1409-170x113.jpgLacoF3FNajnovšie1.11 väčšina slovákov chodila na hroby. My sme ale chceli využiť ďalší priaznivý jesenný deň a tak sme sa s Dráčikom dohodli, že pôjdeme trénovať na Krochvu. Na liptove keď fúka tak tam nie sú žiadne turbulencie a to je pre Rasťa dobré pre tréning. Na Tubulátore by sa trápil...Svahové lietanie