Dnes bola predpoveď na otváranie kopca ako vyšitá. Teplota 16°C a vietor ZSZ 9-10m/s nárazy do 12m/s. Smer ideálny na Ostrý.
Luděk s Ferom ma síce volali na Braunsberg, ale bol som v práci kde ma to „hlodalo“ a aj keď sa mi podarilo ujsť o jedenej domov, do Rakúska to už bolo neskoro. Skúsil som teda Myjavské kopanice, ktoré sú o 100km bližšie. Príjazdová cesta po lúkach bola ešte mokrá, ale dalo sa vykľučkovať a cesta po strmine na samotný kopec Ostrý vrch bola už suchá a bezproblémová. Na miesto činu som dorazil o 14:05, kde už boli Rakušáci Josef Wiklicky a Alfred Salmhofer . Rýchlo som poskladal Jeloubula, naložil na 3,8kg a počkal na poradie. Už pri Josefovom lete  som vedel že to bude hodne na bóomby a  tak aj bolo. Hmotnosť balastu bola ideálna. Dohromady som nalietal 45 minút a všetko vrátane pristátí prebehlo bez problémov aj keď pri prvom pristáti som opakoval, lebo mi stále nemal kto vypnúť trim mixu a opäť som si ho rozladil. Už dlho som si tak dobre nepolietal. Naposledy v novembri na „bájniom“. Pochvaľovali si aj Josef a Alfred. Škoda že Alfred jemne poškodil svoj Pitbull 2, vo farbách Striboga, keď škitol krídlom pred sebou o zem a skončil na chrbáte. Našťastie si to odniesla iba spojka výškovky.
Aj dnes sa mi potvrdilo, že niet lepšieho brdka na F3F poletovanie na slovači. Vietor nebol nejak výnimočne silný, v priemere 10m/s, ale bez turbulencií s minimálnymi návalmi vetra a dalo sa lietať veľmi rýchlo. Teda Rudy by lietal presnejšiu stopu a Vlado rýchlejšie… Škoda, že na tento báječný brdek fúka iba pár dní v roku, väčšinou na jar.
Spokojný som sa za súmraku vracal domov a cestou dolu som ešte stretol bandu paroháčov.



Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/02/IMG_20190228_142515-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/02/IMG_20190228_142515-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieDnes bola predpoveď na otváranie kopca ako vyšitá. Teplota 16°C a vietor ZSZ 9-10m/s nárazy do 12m/s. Smer ideálny na Ostrý. Luděk s Ferom ma síce volali na Braunsberg, ale bol som v práci kde ma to 'hlodalo' a aj keď sa mi podarilo ujsť o jedenej domov, do Rakúska to...Svahové lietanie