Chip Hide zverejnil niekoľko vídeí s typmi na základné nastavenie vysielača T18/16Sz
Viac TU:











 

TYPY:

– Výdrž akumulátoru T18SZ do úplného vypnutia: 11hod. 44min. so zapnutým vysielaním a podsvietenie nastavené na „10“
Obrázok prevzatý z rcgroups.com

– Pri kúpe T18SZ je v podstate jedno aký typ (heli, air, multirotor) si vyberiete. Pri vytváraní ďalšieho nového modelu neponúkne ako prvú možnosť typ modelu podľa vysielača, ale typ aký bol zvolený ako posledný vytváraný model.

– Ak sa niekto bude pokúšať „rozbehať“ S-BUS2 telemetrické čidlá v MODe FASSTest 12CH tak nepochodí. Tento MOD je robený ako „rýchly“ (na superrýchly prenos) a prenáša iba telemterické údaje z prijímača – napätia + ostatných 12 kanálov. Takže na telemetriu treba prepnúť FASSTest 18CH.

NASTAVENIA:

Krivka plynu / Throttle Curve

Priamo v Menu ako trebárs u T10 sa krivka plynu nenacháchádza. Netreba však zahadzovať flintu do žita. Krivka plynu sa totiž nachádza v Menu modelu v Nastavení AFR. Na strane 2/2 si nájdeme motor potom sa vrátime na stranu 1/2 a tam si vyberieme medzi Exponencionálnou krivkou, alebo 17 bodovou. Pokiaľ niekto používa viac kriviek motoru tak je nutné navoliť Letové režimy, stlačiť tlačítko „Singl“ a potom je možné mať pre každý letový režim inú krivku plynu.
DSC_0891 DSC_0892 DSC_0893

Tlačítka Gr./Singl
gr_singlsingl
Tieto tlačítka sa nachádzajú takmer vo všetkých oknách menu. Pri funkciách, mixoch… Slúžia nato či sa bude daná funkcia používať pre všetky letové režimy spoločne, alebo bude v každom letovom režime inak nastavená. Takto si môžeme nastaviť napríklad pridelenie všetkých ovládačov, prepínačov, trimov pre každý letový režim inak. Takto môže byť napríklad pridelená páka plynu v jednom letovom režime plynu, v druhom klapkám, v treťom brzdám, vo štvrtom výškovke….
Tak isto ak si v danom mixe nastavíme Singl a budeme prepínať prepínač letových režimov, zobrazia sa v danom okne vždy nastavenia pre zvolený letový režim.

Základné nastavenia modelu. V tomto prípade často používaný vetroň s dvomi klapkami a dvomi krídelkami, vzadu chvost do „V“.

DSC_0782
Zvolíme názov modelu

DSC_0780
Zvolíme typ krídla a chvostu

DSC_0783
V základnom menu/ Letové režimy/ vytvoríme potrebné letové režimy

DSC_0779
Vyberieme typ systému vysielania

DSC_0781
V Základnom menu/ Funkcie/ vyberieme pre dané kanály funkcie, ovládače a trimy

DSC_0702
Potom nastavíme reverzy serv, koncové body serv, stredy, dvojité výchylky….

Nastavenie mixu Butterfly (Motýľ)

DSC_0778
V Základnom menu/ Funkcie/ priradíme funkciu Motýlek (Butterfly) v mojom prípade kanál 15 k ovládaču. V tomto prípade páka plynu J3

DSC_0776
V menu modelu/ Motýlek/ zapneme mix, priradíme ovládač a ak potrebujeme rôzne nastavenia výchyliek, tak zmeníme nastavenie Global na Single. To nám umožní v rôznych letových režimoch mať rôzne nastavenie mixu

DSC_0777
Na strane 2/2 menu Motýlek si nastavíme dráhu chodu krídeliek, klapiek a výškovky poprípade krivky. Ak prepneme prepínaž režimov môžeme nastaviť hodnoty pre daný režim.

DSC_0776
Na strane 1/2 sa dajú nastaviť rýchlosť serv offset a diferenciácia. Samozrejme aj pre každý letový režim zvlášť.

DSC_0812
V anglickom menu Mixing rate, v českom Nastaveni mixu cykliky

Nastevenie mixu zakrivenia odtokovky Camber (Štíty)

DSC_0778
V Základnom menu/ Funkcie/ priradíme funkciu Štíty (Camber) v mojom prípade kanál 16k ovládaču. V tomto prípade Ľavý otočný potenciometer

DSC_0773
V menu modelu/ Štíty/ zapneme funkciu

DSC_0774
V mixe Štíty/ Dráha/ nastavíme dráhu chodu odtokovky

DSC_0775
V menu Štíty/ Rychlost/ sa dá nastaviť rýchlosť serv

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0780-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0780-200x113.jpgLacoTxChip Hide zverejnil niekoľko vídeí s typmi na základné nastavenie vysielača T18/16Sz Viac TU:   TYPY: - Výdrž akumulátoru T18SZ do úplného vypnutia: 11hod. 44min. so zapnutým vysielaním a podsvietenie nastavené na '10' Obrázok prevzatý z rcgroups.com - Pri kúpe T18SZ je v podstate jedno aký typ (heli, air, multirotor) si vyberiete. Pri vytváraní ďalšieho...Svahové lietanie