Vážení priatelia,

nedeľa 29.5.2022 bola v znamení tréningového lietania na bájnom kopci .V sobotu keď Laco brázdil poľské nebo na súťaži niekde v Rusku, my sme si zatelefonovali, že SHMU a YR.NO dávajú skoro zhodné predpovede pre Dobšinú a to stabilný vietor okolo 6 metrov s nárazmi až 18 metrov, čo pre Gugel znamenalo viac /no nebolo to tak/ , aj tak sme sa rozhodli, že si pôjdeme zatrénovať. Po upresnení stretnutia sme sa ja, Vladko a Zdenko stretli okolo 11.00 hod. na kopci. Postavil som smerovník vetra z rukávom, nainštaloval kalibrovaný anemometer, ktorý ukazoval „nič moc“. Ale asi po polhodine/splnené podmienky FAI/ sa ako prvý odvážil ísť hore Zdenko s naloženým modelom, no po niekoľkých „preletoch“ to bezpečne posadil na matičku Zem.

Po niekoľkých okamihoch som odštartoval ja “ale bez pultu, ktorý som zabudol doma“ a palcovou technikov kniplovania som si dosť dobre zalietal. Pristátie bolo OK.Okolo obeda zavolal Milan, že ako je, že sa chystá a po informácii, že je to OK oznámil, že má všetko prichystané a ide hore. Požiadal som ho aby zašiel do Brzotína a doniesol mi pult pod vysielačku. Okolo trinástej už bol na kopci, poskladal žltého Ordena a davaj do vzduchu. Podmienky celkové boli v norme FAI s hluchými miestami, keď bolo potrebné okamžite z chodu sadať. Po nejakom tom liguere sme v družnej debate a stále sa zlepšujúcimi podmienkami lietali až do 17.30 hod.

Striedali sme sa v stanovenom poradí. Nebolo stanovené koľko kto ma vyhradeného času a tak niektorí lietali dlhšie, ale to bolo všetko v poriadku. Pohoda bola veľmi priateľská a lietali sme až do pol šiestej. V prestávke Vladko z mobilu nám prečítal Lacov report z Ruska aj o jeho víťazstve, za ktoré mu gratulujeme. Po zbalení fidlátok okolo šiestej/chlapci z Liptova ešte chceli stihnúť Sosnu/ sme sa rozlúčili a s pocitom dobre vykonanej „práce“ sme sa pobrali domov.

Nikto nič nepoškodil, nerozbil a tak to je dobre. Stretneme sa nabudúce a dúfajme, že už aj s nejakými elektronickými rozhodcami na bázach.

A ešte kto s čím lietal: Ja som lietal s VIKINGOM 2, Milan 2x ORDEN, Zdenko najnovší PITBULL 3, Vlado SHINTO. A EŠTE NA KONIEC – KÁVA BOLA GRATIS A BOLA HODNOTENÁ ZNÁMKOU VÝBORNÁ Č MA TEŠÍ, LEBO SOM JU VARIL JA. Pre spestrenie prikladám aj niekoľko fotiek z tréningu a Robovej „seriálky“ na Gugli. S pozdravom Pišta

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/vsetko-266-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/vsetko-266-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieVážení priatelia, nedeľa 29.5.2022 bola v znamení tréningového lietania na bájnom kopci .V sobotu keď Laco brázdil poľské nebo na súťaži niekde v Rusku, my sme si zatelefonovali, že SHMU a YR.NO dávajú skoro zhodné predpovede pre Dobšinú a to stabilný vietor okolo 6 metrov s nárazmi až 18 metrov,...Svahové lietanie