Moja tohtoročná sezóna sa niesla prechodom z dlhých trupov (Eldorado) na „bežné“ trupy (Pitbull 1 a Pitbull 2). To samozrejme chcelo zmenu techniky lietania. Za týmto účelom mi Juri v zime skrátil jeden trup Eldorada o 20cm a vlastnosti sa naozaj zmenili k lepšiemu. Začal som teda trénovať s Eldoradom ktoré som pomenoval Short. Po pár tréningoch začali prvé jarné súťaže a tam som zistil, že cesta bude dlhá ale dnes môžem povedať že posun k „lepšiemu“ je badateľný. Toľko hodín tréningu ako tento rok som nenalietal so všetkými modelmi za posledných päť rokov spolu. Trénoval som na viacerých kopcoch po slovensku (Lysica, Bezovec, Pecková, Turbulátor, Ostrý vrch, Krochva, Dobšinský kopec). Za kopcami som najazdil tisícky kilometrov a nebanujem. Tréningy s Vladom, Luďkom, Ferom a Robom mi dali veľa. Cez leto som začal lietať s novým Pitbull 2 a ten ma dosť nakopol. Od začiatku mi na rozdiel od Pitbull 1 padol do ruky a lietanie a trénovanie s ním ma doslova bavilo. Niekedy v októbri ma napadlo zmeniť nastavenia na Pitbull 1 na také ako mám na dvojke. Z jedovatého Pitbulla sa stal poslušný psík a nechal si ľúbiť aj ťažisko 100mm oproti bežne používanému 96-97mm. Celé nekonečné babie leto som tak odtrénoval s ním. Takže Pitbull je lietavý model, veď všetkým lieta, iba ja som ho mal zle naladeného. Od leta trénujem „húpačky“, ktoré sú nutné na niektorých svahoch na dosiahnutie výšky a rýchlosti pri vlete do prvej bázy.
Tento rok som veľa súťaží neodlietal hlavne kvôli počasiu. Stihol som 2 verejné, 3 seriálové a jednu medzinárodnú v Poľsku kde som bol úspešne posledný. V podmienkach za hranicou regulérnosti zo 4 kôl 2 nuly. Na jarných súťažiach som sa dosť trápil a výsledky boli vždy priemerné. Zmena štýlu si vyžiadala svoju daň. Na súťaži na Bezovci som precedil cez stromy Shorta, ktorého som neskôr vzkriesil z popola.   Jedna vec bola učiť sa nový štýl a druhá dostať to medzi bázy. Pravidelne som buďto zalietaval ďaleko, alebo sekal bázy. Na súťažiach som bol preto nervózny, lebo ma to štvalo. Preto som využíval každú možnosť na tréning. Podrobne som pozeral predpovede a čakal na vhodný vietor a kopec. Sledoval som ako lieta naša TOP 10, študoval videá Nemcov, Francúzov, Rakušanov na Trubke a snažil som sa napodobovať ich. Tento rok som síce nezalietal žiadne TOP časy, ale na poslednej súťaži som zaletel svoju prvú seriálovú tisícku. Celkovo som síce skončil v seriáli MaSR F3F na peknom 6. mieste, ale Piloti ako Maslo, Bene jr., Ruisl, Navarčík, Krchňavý…, mali odlietané iba 2 súťaže. História sa síce nepýta, ale výsledky sú preto „skreslené“.

Už sa neviem dočkať novej sezóny na ktorú sa pripravuje nová zbraň.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/06/IMG_20180602_163921-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/06/IMG_20180602_163921-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieMoja tohtoročná sezóna sa niesla prechodom z dlhých trupov (Eldorado) na 'bežné' trupy (Pitbull 1 a Pitbull 2). To samozrejme chcelo zmenu techniky lietania. Za týmto účelom mi Juri v zime skrátil jeden trup Eldorada o 20cm a vlastnosti sa naozaj zmenili k lepšiemu. Začal som teda trénovať s Eldoradom...Svahové lietanie