LMK Meteor Havířov aj tento rok poriadal súťaž makiet a polomakiet  vetroňov. Akcie sa zúčastnilo celkom 13 pilotov z Česka, Polska a Slovenska.
Počasie tento rok vyšlo na jedničku. Jasno a teplo, v sobotu to bolo až na hranici 30°C. Takže podaktorí belší piloti sa pekne opiekli… Ja som prišiel na akciu v piatok a stihol som ešte s Reiherom dva podvečerné lety. V piatok sa dostavilo ešte zopár posaádok s Poľska. Zbytok dorazil v sobotu ráno. Absentovali však niektorí piloti z Česka. Ak som dobre počítal, tak súťažili iba traja. Nesúťažne sa akcie zúčastnil aj Juri.  Najskôr sa odlietali tri kolá termiky (let 10 minút s 300m výšky a realistické pristátie presne v desiatej minúte znamenalo 700 bodov). Súťaž som odlietal so Sperberom Juniorom. Prvé dve kolá som značne pokazil a zalietal 535 a 450 bodov. V treťom kole som zalietal maximum 700 bodov. Prvé kolo preletov cez báze ( 300m výška, 5 minút čas plus pristátie v piatej minúte) sa nieslo v podobnom duchu ako prvé dve kolá termiky. Najskôr mi vlekár zabudol nahlásiť výšku vypnutia a vydriapal ma minimálno o 100m vyššie, tak som pri vyklesávaní do 300m vošiel do klesáku a dokedy som sa ustálil, začal som prelety v cca 250 metroch. Aby to nebolo dosť, tak pri prvom prelete báze zabudol rozhodca daž signál na otočenie a tak som si zaletel o tristo metrov ďalej. Nakoniec som preletel 6 okruhov a pristal v Kukurici (-100 bodov). V druhom kole preletov už to bolo lepšie. Preletel som 8 okruhov a pristátie bolo za 100. Kompozity lietali 10 okruhov. V nedeľu ráno sa vyhodnocovalo. Ja som skončil desiaty, po minuloročnom piatom mieste trošku ústup s pozície…  :mrgreen: Večer sa grilovalo pri ohni, konzumovali poľské, slovenské a moravské „špeciality“ (ja som doniesol slivovicu) a debatovalo sa až do polnoci.
V nedeľu bola aj jedna havária. Škoda len, že to bol najkrajší motorový model na akcii, perfektne spracovaná vlečná Wilga Krysztofa Kiliana.

Výsledky:
1 – Tomasz Cyrulik
2 – Ryszard Heinz
3 – Roman M
4 –
5 – Jakub Szist
6 – Wojciech Adamowski
7 – Krysztof Kilian
8 – Martin Bartoň
9 – Hynek Moravec
10 – Laco Vašek
11 –
12 – Milan Alexa
13 –

Aj tento rok sa „oplatilo“ a už sa teším na budúci rok.

Odkazy na súvisiace články a galérie:
Galéria LMK Meteor

Článok

Avemodel 1 a Avemodel 2

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/06/IMAG2786_BURST003-640x360.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/06/IMAG2786_BURST003-300x300.jpgLaco2014 - vetroneLMK Meteor Havířov aj tento rok poriadal súťaž makiet a polomakiet  vetroňov. Akcie sa zúčastnilo celkom 13 pilotov z Česka, Polska a Slovenska. Počasie tento rok vyšlo na jedničku. Jasno a teplo, v sobotu to bolo až na hranici 30°C. Takže podaktorí belší piloti sa pekne opiekli... Ja som prišiel na akciu...Svahové lietanie