20. septembra sa konal v Rokycanoch šieste stretnutie modelárov ktorý majú radi historické vetrone.
Keďže to nemáme celkom „za rohom“ tak som spolu s Jurym vyrazil ešte v piatok popoludní. Na ľudoprázne letisko sme dorazili krátko po dvadsiatej. Tak sme zašli na večeru do mesta. Pri problémoch s hľadaním voľného parkovacieho miesta nám bolo jasné, že v meste sa niečo deje. Od piatka tam prebiehali Dni mesta… Pred dvadsiatou sme sa vrátili na letisko stavať stan. Po dobre vykonanej práci Jury otvoril echt Tirolskú malinovicu a tak sme pokecali do polnoci. Noc bola prekvapivo teplá a celú noc som spal pri otvorenom okne.
Ráno sa za krásneho slnečného počasia na letisku začali zbiehať prvý účastníci a tak sme aj my postavili tie svoje vtáky. Termika bola veľmi slabá, ale keďže bolo dostatok vlečných polietať sa dalo do sýtosti . S chuťou lietať ma prekvapil aj Jindra Stejskal ktorý dal osem štartov s Makom a Kirbynou. Na ploche bol postavený bufet kde sa čapovalo alko a j nealko pivo a grilovali štyri druhy výborných klobás. Romantiku však okolo štrnástej prerušila búrka. Škoda, že všetci podľahli panike a nezaplachtovali svoje modely, ale začali rozoberať. Po daždi bolo síce mokro, ale lietať by sa dalo do večera. Keďže všetci zmizli domov, tak sme začali baliť aj my. Jindra nás pozval do dielne a tak sme boli čo to  pochytiť od majstra modelára. Napríklad nám prezradil najnovšie svetové trendy v rezaní duralu a svoju technológiu nám aj náležite predviedol. Ako bonus som zopár kusov duralu vhodného na modelárske účely aj dostal. V Jindrovej dielni sme pobudli dve hodinky a potom sme sa pobrali domov. Cestou sme ešte prezreli Juryho srdcovku zámok Zbiroh. Tam sme aj napratali svoje bruchá večerou. Slovenské hranice sme prekročili po dvadsiatej tretej.

Napriek tomu, že počasie predčasne ukončilo akciu, nebanujem prejazdené kilometre a som spokojný.

Galérie a videá:

Laco, Adler, Adler 2,

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/09/DSC_0814-640x360.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/09/DSC_0814-300x300.jpgLaco2014 - vetrone20. septembra sa konal v Rokycanoch šieste stretnutie modelárov ktorý majú radi historické vetrone. Keďže to nemáme celkom 'za rohom' tak som spolu s Jurym vyrazil ešte v piatok popoludní. Na ľudoprázne letisko sme dorazili krátko po dvadsiatej. Tak sme zašli na večeru do mesta. Pri problémoch s hľadaním voľného...Svahové lietanie