Tento rok počasie začiatkom jari neprialo a tak som zálet odkladal až prišla prvá tohtoročná akcia v Českej Lípe. Nezostalo mi nič iné ako previesť zálet Jánošíka tam.

Počasie v sobotu nebolo žiaden zázrak, ale predsa len sa ako tak dalo lietať. Vietor fúkal cca 6m/s a v nárazoch do 10m/s. Keďže už od jedenástej bolo zamračené vysokou oblačnosťou termika nebola veškerá žiadna. Prvý let Jánošíka prebehol krátko po poludní. Vlek prebiehal úplne bezproblémovo. Po vypnutí chvíľu trvalo až som roztrimovaného Jánošíka skrotil a pri tom som vyklesal cca 100m. Potom som už z vytrimovaným modelom našiel stúpajúce prúdenie od hrany kopca v smere od mesta a po chvíli som nastúpal cca o 150m vyššie. Pár minút som si hore skúšal ako sa chová na pádovke v zákrute po vetre. Tento krát som ťažisko trafil presne a tak nebol boj ako pri zálete Sperbera. Vo výške nad 500m to bolo od silného vetra dosť rozbité a turbulentné a tak som sa rozhodol vyklesať a pristáť. Brzdy fungujú na jedničku a tak som pristával ako keby to bol už Xtý let s týmto vetroňom.
Druhý let prebehol cca po hodine kýn prišlana mňa rada. Keďže sa vietor otočil o 45° tak hrana už nefungovala tak ako predtým a prakticky celý let som vyklesával. Z výšky cez 100m som vyskúšal rýchly prelet po vetre s následným pristátim. Krídla sa neprehýbali, takže maximálna spokojnosť.
Zatiaľ mám z letu veľmi dobré pocity a už sa teším na zajtrajší letový deň.
Po príjazde domov doplním fotky z druhého dňa a záznam z letu.

Záznam z prvého letu Jánošíka Záznam zo štvrtého letu.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/04/Snimek_097-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/04/Snimek_097-170x113.jpgLacoNaše "klubové" akcie...Tento rok počasie začiatkom jari neprialo a tak som zálet odkladal až prišla prvá tohtoročná akcia v Českej Lípe. Nezostalo mi nič iné ako previesť zálet Jánošíka tam. Počasie v sobotu nebolo žiaden zázrak, ale predsa len sa ako tak dalo lietať. Vietor fúkal cca 6m/s a v nárazoch do...Svahové lietanie