V nedeľu sme sa ja, Stano a Mac vybrali na turistiku do Veľkej Fatry. Pôvodne mal ísť s nami aj Náčelník, ale ten si vybavil ospravedlnenku a tak ho nakoniec vystriedala pani Stanová. Stano s manželkou vyrazili skôr, ale na Hotel Kráľova studňa sme dorazili takmer naraz. Dali sme si kávičku a vyrazili sme na túru. Na kopec sme dorazili v rekordnom čase. Ja za 51 minút a Mac o tri minútky skôr. Stano si počas výstupu hrkútal s manželkou a tak ešte zaostal pár minút za mnou. Začali sme skladať lietajúce stroje. Ja a Mac ASH 26 a Stano Musgera 19.
Ja som turistiky nemal dosť a tak poďme ho späť na hotel. Za nejakých 33 minutiek som už opäť popíjal Fofolu a posilnil som sa Kofilou. Keď už som bol dolu tak si zobral z auta prijímačové akumulátory a poďho zasa hore. Tento krát to bolo ešte rekordnejších 47 minút. Pri druhom výstupe už pľúca fungovali bez problémov, ale pod vrcholom mi začali štrajkovať nohy. Rekordný čas som si pokazil dvomi asi minútovými zastávkami keď som si aj na chvíľu sadol do trávy na kraji chodníka.
To už na hrane pílil Mac a Stano pilne točil 4K. Potešili ma že mi poskladali vetroňa a ja som iba založil akumulátory a poistil krídla. Za ideálneho počasia keď fúkalo 6-8m/s a slnko občas zatieňovali mráčiky som stihol tri plnohodnotné lety. Stanovi praskla na serve výškovky páka, ale našťastie na to prišiel a s lietaním skončil. Spokojní sme sa pobalili a ešte za slnka sme dorazili dolu na Hotel a krásny turistickomodelársky deň ukončili pri kávičke, pivku a fofole.
Opäť pjekná štace a bodaj by ich ešte do konca roku bolo na našich kopcoch ešte niekoľko.

 




Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/09/WP_20160904_018-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/09/WP_20160904_018-200x113.jpgLacoNaše "klubové" akcie...V nedeľu sme sa ja, Stano a Mac vybrali na turistiku do Veľkej Fatry. Pôvodne mal ísť s nami aj Náčelník, ale ten si vybavil ospravedlnenku a tak ho nakoniec vystriedala pani Stanová. Stano s manželkou vyrazili skôr, ale na Hotel Kráľova studňa sme dorazili takmer naraz. Dali sme...Svahové lietanie