Tak som včera vyrazil na moje prvé merané lety medzi dvoma bázami na svahu. Konkrétne na klubovú seriálovú súťaž MK Záhorie na kopec Pecková na Myjavských kopaniciach. Cieľ bol pre mňa neurobiť si hanbu, nebyť posledný a vyšší cieľ, skončiť pred Milošom Kromholcom.
Na miesto činu som vyrazil o štvrť na deväť a dorazil som na dané súradnice ako druhý. U nás už svietilo slnko, ale cestou za Novým Mestom sa začalo zaťahovať a od Starej Turej už mrholilo a mrholilo ešte asi hodinu po príchode na Peckovú. Spočiatku to vyzeralo na Rakúske tréningové stretnutie, ale postupne došli aj dajaký tí Slováci. Počet účastníkov zájazdu bol 12 a neskôr dorazil aj Lubo Ivan.
Lietať sa najskôr malo pod cestou, ale to nevyšlo, potom sme vyšli hore na Peckovú na severný svah. Tam fúkalo z ľava a tak aj tam sa bázy rozoberali aby sme nakoniec zišli dolu pod cestu, kde sme sa pôvodne zišli. Lietať sa začalo s omeškaním asi hodinu a pol. Fúkal premenlivý severozápadný vietor 4-5m/s, občas v nárazoch 10m/s. Mal som štartové číslo 10 a tak som mal dostatok času sledovať ako to robia mazáci. Najskôr som si odsedel dva lety na báze, kde sme sa striedali a potom došlo na môj historicky prvý súťažný let. Prvý let som mal priemerný a pristátie podpriemerné, lebo som sa nechal spláchnuť až za cestu. Neodhadol som na diaľku hranicu rotoru. Pristátie bolo ale vcelku mäkké. Ostatné pristátia som už mal dobré. Druhé kolo som odlieta vcelku slušne cca dve sekundy za Ferom, čo je na lúzra celkom slušná náhodička. V treťom kole sa už ale začal vietor stáčať sprava a náš svah ostal v úplave. Letové časy okolo 80 sekúnd neboli zriedkavé a poslední traja kvôli podmienkam ani neodlietali. Po dohode sa kolo zrušilo a šli sme skúsiť šťastie opäť hore na Peckovú. Keďže sa nič nezmenilo a tam stále dulo zľava ani sa nestavali bázy a súťaž sa zmenila na priateľské polietanie.
Škoda že počasie hralo s Milošom a ten sa tak nedočkal medzinárodného fopa, môj vyšší cieľ.  :lol:

Napriek stakom zmatkom (rozhodnutie o zrušení súťaže mohlo prísť skôr) celkom slušná zoznamovacia akcia so súťažným lietaním na svahu. U mne dobrý…

Článok na F3X.sk



Pre väčšie rozlíšenie kliknite na Pecková

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/04/DSC_5366-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/04/DSC_5366-170x113.jpgLaco2017 - VetroneF3FTak som včera vyrazil na moje prvé merané lety medzi dvoma bázami na svahu. Konkrétne na klubovú seriálovú súťaž MK Záhorie na kopec Pecková na Myjavských kopaniciach. Cieľ bol pre mňa neurobiť si hanbu, nebyť posledný a vyšší cieľ, skončiť pred Milošom Kromholcom. Na miesto činu som vyrazil o štvrť...Svahové lietanie