3. ročník  verejnej súťaže Bitka o Bošácku pálenicu je za nami. Počasie opäť neprialo.
Pálenica sa odlietala tak ako minulý rok na Turbulátore. Vietor bol premenlivý, spočiatku VJV potom JV od 2 do 5m/s v nárazoch a tradičné termické vlny. Nie každému sa ušiel dobrý vzduch a tak nebola núdza o prekvapenia. Súťaže sa zúčastnilo 18 pilotov z toho štyria z Rakúska. Najďalej to mali Robo Bartok a Rudy Vöhler Sandor z Košicoch. Tí prišli už o deň skôr na sústredenie Goldboro slope teamu do mojej búdy. Cestou zobrali a Vlada Šima, zbytok Liptákov nemalo gule. Tí prišli až v nedeľu na Turbulátor.
Samotná súťaž mala pre náš tím trošku ťažší priebeh lebo sme na sústredení dlho a výdatne trénovali. Motivácia bola veľká. Tote 3 butilečky. Nakoniec sme ale nezískali ani jednu bo Miloš nerepre Hudcovič mal svoj deň a jeho lastovička fičala ako šaľena. Lastovičky lietali všetky ako zbesilé, bo aj repre Miloš mal tisícku a dobrý čas s ňou zalietal aj Rudy v prvom kole. Ten mal v druhom kole ešte lepší vzduch a zbesilo sa pustil medzi bázy. Prvé prelety boli určite na tisíckový let, lenže Rudy podľahol vlastnej chybe a po utiahnutí  jednej zo zákrut zberal do igelitky. Ani Ďurišova Lastovička neletela špatne, ale tiež skončila so skráteným trupom. No a lastovičiu šou zakončil repre Miloš škitom o stromček so šťastným koncom pre model. Škoda, že pri ceste späť po úspešnom zvesení si to namieril rovno medzi bázy, kde v tej dobe letel model súťažný let… Holt plný adrenalínu nemohol vydržať. Rakušáci pred rokom „vyžrali“ všetky 3 ceny, ale tento rok sa im príliš nedarilo, najlepšie skončil hannes Plöschberger na 5 mieste, zbytok 13,14,16. A to je napríklad Josef Wiklicky o triedu lepší pilot ako ja. Holt asi nehodili mincu do zvončeka a tam hore to vedia…
O prekvapenie nebola núdza. Rodinný súboj Šimovcom vyhral Jaro (11) pred Vladom (12), Pán kopca a majster svetla Fero skončil až na 2. mieste, Luděk ktorý tam tiež prespí väčšiu časť roka skončil až 10. Bramboru získal Robo Bartok, posledný bol Rudy, lebo v druhom kole minul všetky svoje modely. Rasťo stehlík opäť podľahol nervozite so súťaže a lietal hlboko pod svoje možnosti a obsadil 17 miesto. Najrýchlejšie kolo mi zobral víťaz Miloš Hudcovič.
Najväčším prekvapením však bol najstarší aktívny modelár na svete a priľahlom okolí Olin Vitásek. V prvom kole síce zalietal v sračkách čas 93,7 ,ale potom mu vždy čosi fúklo a vyrovnanými časmi bez chýb za 814, 881 a 1000 bodov skončil na celkovom treťom mieste a to všetko s historickým modelom Sting. Klobúk dole pred jeho výkonom vo veku 82 rokov. Mnohý z nás sa takého veku ani nedožijú a ak áno budú radi, že udržia moč a nie model pod kontrolou.
Celkovo sa odlietali 4 kolá v neľudských podmienkach, nikto nepodal protest (bo protesty boli zakázané), takže súťaž skončila regulérne. Poďakovanie patrí všetkým pilotom, ktorí nereptali a lietali čo im podmienky dovolili. Dúfam, že keď si nezalietali aspoň sa zabavili.
Výsledky:
1 – Miloš Hudcovič 2848b
2 – Fero Ruisl 2701b
3 – Olin Vitásek 2695b
Najrýchlejší čas Miloš Hudcovič 58,13

Celkové výsledky sú na stránke u Fera

Konec hlášení.


Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/04/DSC_1504-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/04/DSC_1504-170x113.jpgLaco2019 - VetroneF3F3. ročník  verejnej súťaže Bitka o Bošácku pálenicu je za nami. Počasie opäť neprialo. Pálenica sa odlietala tak ako minulý rok na Turbulátore. Vietor bol premenlivý, spočiatku VJV potom JV od 2 do 5m/s v nárazoch a tradičné termické vlny. Nie každému sa ušiel dobrý vzduch a tak nebola núdza...Svahové lietanie