Na dnes bola predpoveď SSZ 6-8m/s, 6°C. Hurá na Bezovec. Keďže sme ako okres od pondelka v „čiernom“ bolo treba ešte polietať. Donútil som aj RepreMiloša, ktorému sa môj nápad príliš nepozdával. Chcel ale urobiť biznis a tak „musel“. Ja som na Bezovec dorazil o 10:45, Miloš pár minút po mne Poskladal som „zeleného“ . Fúkalo stabilne okolo 7m/s v nárazoch 12+.
Pri prvých letoch sa dobrý vzduch s horším striedali tak v minútových intervaloch, ale s ďalšími letmi sa to lepšilo a posledný let som už bomboval prakticky celý. Kvôli prstekom som lietal kratšie lety 5-6 minút. Miloš sa vetra bál a trvalo asi hodinu kým sa rozhodol poskladať Pitbulla. Fúkalo to naňho trošku moc a chcel trošku slabší vietor. Bol riadne nerozlietaný a trápil sa väčšinou v stratosfére.  Neskôr už občas klesol aj do normálnych výšok a čo to polietal.  Pri pristávaní zistil, že nemá nastavený Butterfly a tak skončil pod kopcom. Potom ale zistil, že mu nechodí jedno servo na výškovke. Asi dôsledok toho prvého pristátia (doma mu to samozrejme fungovalo).
Prakticky 3 lety som ladil model, lebo som si ho pri oprave riadne rozladil. Boli vonku servá a ešte som si ho omylom spároval s novým modelom v dieľni a kým som to zistil tak pár úprav prebehlo. Nesedeli stredy serv, blbý Butterfly ale aj trochu ťažisko vzadu. Divoký Bill…
Postupne som ho ale skrotil a posledný let som si viac užíval. Húpačky až k Marsu aj zatáčky do hora mi šli, škoda tej kosy a Milošovho serva čo nás donútili ísť domov. 
Celkom dobrý trénig, už aby bola jar a korona pod kontrolou…

Zopár fotiek .

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/02/IMG_20210227_105230_resize-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/02/IMG_20210227_105230_resize-170x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FNa dnes bola predpoveď SSZ 6-8m/s, 6°C. Hurá na Bezovec. Keďže sme ako okres od pondelka v 'čiernom' bolo treba ešte polietať. Donútil som aj RepreMiloša, ktorému sa môj nápad príliš nepozdával. Chcel ale urobiť biznis a tak 'musel'. Ja som na Bezovec dorazil o 10:45, Miloš pár minút...Svahové lietanie