V sobotu sa konala druhá tohtoročná seriálová súťaž v kategórii F3F. Predpoveď nebola síce boh vie aká, ale od dvanástej to malo byť lietavé. Celému tomuto ansámblu mal veliť pán riaditeľ Miloš Kromholc.  Pôvodný začiatok bol stanovený na 9:00. Ja som ešte v piatok takmer všetkých prihlásených obvolal aby sme to presunuli na 10:00 lebo predpoveď… Pán riaditeľ tiež súhlasili a tak to Fero zapísal na F3X-búk.
Ja som dorazil na Turbulátor o 9:30. To už tam Miloš Hudcovič s bázistami stavali bázy. Pred desiatou prichádzali poslední lietači a aj pán riaditeľ s kufríkom. Niesol meracie zariadenie. Postavili a odskúšali zariadenie, v brlohu sa urobil brífing s tým, že po dvanástej ak budú podmienky sa začne lietať. okolo pol jednej už bol prekročený FAI limit 3m/s a každý bol nažhavený na štart. Čakalo sa. Na koho, na čo? No na pána riaditeľa bo si zabudli Jetinu doma a tak sa šli voziť. Že vraj na bomby rýchlo. Aj tak sa čakalo viac ako hodinu. Z pre mňa nepochopiteľných dôvodov sa neodlietalo minimálne jedno kolo. Zrejme by sa pán riaditeľ hnevali za nulu a tak sa asi Miloš Hudcovič bál spustiť súťaž.
Súťažné lietanie sme začali v slabších FAI podmienkach, ktoré sa po celú dobu súťaže pozvoľna zlepšovali. Premenlivý vietor fúkal od 3 do 8m/s podporovaný častou termikou, ktorá sa mi minimálne 4x úspešne vyhla… Najlepší magnet na bubliny mal „výnimočne“ Vlado Šimo čo mu vynieslo 33% tisícok a teda veľký bodový rozdiel od Fera a Roba. Od štvrtého Zdena už bol rozdiel na bedňu priepastných 260 bodov. Rozdiel medzi štvrtým a ôsmym bol 69 bodov, takže nadupaný stred poľa. Smoliari dňa boli Rudy Šandor (2 trupy) a Miro Kocmunda (výškovka).
Moje lietanie hodnotím ako celkom dobré. Urobil som iba jednu chybu v štvrtom kole kde ma seknutie bázy stálo minimálne 3 miesta, na štvrté miesto mi stačilo zaletieť lepší čas o 6 sekúnd a to 59,0. Chybičky som urobil aj v siedmom kole pri zaletení času 43,44 kde som zle zaletel ľavú bázu (príliš utiahnutá) čo ma stálo tiež zo 2-3 sekundy. Inak vcelku bez chýb a vyžmýkal som z podmienok čo sa dalo.
Ešte čo by som vytkol usporiadateľom bolo čakanie na štart kde veľa krát až príliš dlho otáľali so spustením prípravy. Modely po pristátí boli často krát blízko „pásky“ a bolo zrejmé, že ďalší štartujúci nemôže ohroziť ani model na zemi ani jeho pilota no napriek tomu sa čakalo. A ešte Luděkovi trpeli návrat medzi bázy po ukončení meraného letu čo prispievalo k ďalšiemu zdržovaniu. No nič, budem musieť Luďka trochu potrénovať odlet z poslednej bázy a pristávanie. Turbulátor je špecifický svah a tam s pristávaním mala problémy väčšina pilotov. Teda hlavne tí, čo trénujú iba na cvičnom kopci a sú lenivý prejsť pár kilometrov pre zmenu prostredia.
Po ukončení súťaže o 19tej hodine sme sa pobrali pozrieť Kunovskú priehradu kde bolo ukončenie súťaže. Nezúčastnili sa iba Mrva, Jaro Šimo a Zdeno. Výsledky sú u Fera na F3X , najrýchlejší čas zaletel Robo Bartok 38,84s.
Sláva víťazom, česť porazeným.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/08/IMG_20210807_113009-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/08/IMG_20210807_113009-170x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FV sobotu sa konala druhá tohtoročná seriálová súťaž v kategórii F3F. Predpoveď nebola síce boh vie aká, ale od dvanástej to malo byť lietavé. Celému tomuto ansámblu mal veliť pán riaditeľ Miloš Kromholc.  Pôvodný začiatok bol stanovený na 9:00. Ja som ešte v piatok takmer všetkých prihlásených obvolal aby...Svahové lietanie