Ako na Nový rok, tak po celý rok. Preto je nevyhnuté zahájiť sezónu v tento deň. Predpoveď na dnes bola ideálna na Ostrý vrch, ale tam by bolo treba vyvinúť nemalé turistické úsilie a tak vyhral Prezidentov kopec.
Na kopec som dorazil pred desiatou. Teplota typická pre 1. Január +11°C, vietor 5-8m/s osciloval +-10°. Podmienky na lietanie určite lepšie ako 18. Decembra keď sme tam lietali s Ferom, Luďkom a Paľom.
Dnešného lietania sa náš maďarský spoluobčan nezúčastnil a nahradil ho Miro Kocmunda, ktorý si vychytávky tohto svahu vychutnával po prvý raz. Dnes sme toho nalietali relatívne veľa, lebo paprčky neomŕzali a poctivo sme sa striedali. Okolo dvanástej som navaril kávu, Luděk vytiahol zákusky a croasanty, pudingovo marmeládové hrebene a v závetrí auta sme stihli poohovárať zopár jedincov. Ano, bol si medzi nimi aj ty… Prezidentov kopec dnes takmer nezhadzoval a držal veľmi dobre obe zatáčky takže Miro, až na jeden vrtáčik na ruky, ani nezistil zač je toho loket. Pri vykladaní auta som zistil, že tie nezjedené zostali u mňa. Ak by teda bol dajaký záujemca, môžem poslať poštou, nech viete o čo ste prišli.
Dnešné polietanie sme neukončili na Kunovskej priehrade bo nám Igor veľký ešte neotvoril putiky.
Konec hlášení a už sa teším na ďalších svaholetcov, ktorý majú blbo nastavené teplotné limity.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/01/IMG_20220101_124805-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/01/IMG_20220101_124805-200x113.jpgLacoNajnovšieAko na Nový rok, tak po celý rok. Preto je nevyhnuté zahájiť sezónu v tento deň. Predpoveď na dnes bola ideálna na Ostrý vrch, ale tam by bolo treba vyvinúť nemalé turistické úsilie a tak vyhral Prezidentov kopec.Na kopec som dorazil pred desiatou. Teplota typická pre 1. Január +11°C,...Svahové lietanie