Málo pravdepodobné sa stalo realitou, predpoveď na sobotu bola opäť letná a tak som v piatok hodil návnadu. Chytili sa tentokrát aj Trenčania Mirec, Bezo a Peter. Z Rajca sa pridal Juri s nastávajúcou a Mac s rodinou. Takže na kopci sa nás zišla slušná skupinka.
My z Trenčína vstávame o niečo skôr ako Mac a tak sme začali lietať o niečo skôr. Kým prišli Rajčáci, tak som mal za sebou už tri úspešné pristátia…
Na kopci si prvýkrát zalietalo Petrove Volcano a to tak, že bez motoru aj keď nutkanie bolo 
Nakoniec to Peter psychicky zvládol a motor nepoužil. Napriek tomu si Volcano zalietalo najdlhšie bezmotorové časy vo svojej kariére… Premiéru na Donovaloch mal aj Bezo s Variantom III a Mirec s vypožičaným svahovým špeciálom Easy Glider, ktorý tak urobil radosť na kopci už piatemu pilotovi.
Počasie bolo na túto predvianočnú dobu (súdiac podľa tovaru v hypermarketoch) bolo parádne síce so slabším vetrom 3-7m/sek, ale nameraná teplota bola 16,6°C a dalo sa lietať iba v mikine. Výborná termika pomáhala udržať sa v lete aj menej lietavému modelu.
Tentokrát by sme hore vydržali aj dlhšie, ale čas posledného „odchodu“ lanovky bol neúprosný a tak sme sa okolo šesnástej vybrali na tradičný brífing do miestnej koliby. Hubová v bosniaku a bryndzové halušky a ostatné chutilo.

002

Vietor nebol silný, ale teplota bola veľmi priaznivá.

004

Na hranu som vyšľapal ako prvý a prvý som aj začal skladať. Naše trénované vojsko sklamalo :D

003

 Dorazili aj Rajčáci s deťmi. V pozadí hore…

006

Ako prvý som hádzal ja aby som ukázal novicom kde a ko pristáť…

001

 Ako druhý sa odhodlal Mirec so svahovým špeciálom s kozmickej hmoty.

012

Ako ďalší hodili Mac (Demo) a Juri (Pilatus)

010

Dobrý model v dobrých rukách…

008

Očakávaný prvý hod do neznáma. Peter a jeho Volcano

011

…úsmev na tvári po pristaní.

009

Môj ostrieľaný Mach-2

007

Ízy po boji s padáčkarom…

013No a na záver ako vždy končíme pri dobrej večeri na miestnej Kolibe.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2013/11/011.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2013/11/011-300x300.jpgLacoNaše "klubové" akcie...Málo pravdepodobné sa stalo realitou, predpoveď na sobotu bola opäť letná a tak som v piatok hodil návnadu. Chytili sa tentokrát aj Trenčania Mirec, Bezo a Peter. Z Rajca sa pridal Juri s nastávajúcou a Mac s rodinou. Takže na kopci sa nás zišla slušná skupinka. My z Trenčína vstávame...Svahové lietanie