Po dlhšej dobe bola predpoveď počasia priaznivá aj na svahovanie cez víkend. Konkrétne na nedeľu. Južný vietor 5-8m/s. Ja som sa na Lysicu vybral pred jedenástou takže som oželel nedeľný obed. Náhradou zaň mala byť bageta z pumpy. Už z ďaleka som videl na kopci stádo paragliderov a tak som zostal nižšie pri kríčku kde som absolvoval prvé dva skoky s El Doradom na Lysici. Vietor fúkal do 5m/s, ale postupne silnel. To zahnalo paragánov z kopca a ja som sa premiestnil na samý vrch. To už bol na ceste aj Jury s manželkou a mladým modelárom. Ešte pred ním došli na kopec eFkári z Nitry. Konkrétne Marián Bene st.  a Lubo Ivan. Aspoň sa bolo od koho učiť. Celkovo som odlietal 6 letov a pomaly dostávam El Dorado do ruky. Mach to ešte nie je, ale ono sa to poddá… Podmienky boli premenlivé, miestami dosť turbulentné od silnej termiky, ale zapíliť sa pod chvíľou dalo slušne v rámci vetra ktorý stabilne fúkal cez 6m/s a v nárazoch do 10.
Na kopci som to vydržal takmer do 16tej a po rozlúčke s Nitranmi sme s Juryovcami zišli dolu k Žákovicovi posilniť žalúdky. Pekný deň som zavŕšil v Rajci v Edene s partiou modelárov.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/05/DSC_1483-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/05/DSC_1483-170x113.jpgLacoNaše "klubové" akcie...Po dlhšej dobe bola predpoveď počasia priaznivá aj na svahovanie cez víkend. Konkrétne na nedeľu. Južný vietor 5-8m/s. Ja som sa na Lysicu vybral pred jedenástou takže som oželel nedeľný obed. Náhradou zaň mala byť bageta z pumpy. Už z ďaleka som videl na kopci stádo paragliderov a tak...Svahové lietanie