Už 13. ročník akcie sa konal 12-14.10.2018 na letisku aeroklubu Raná. Počasie tento krát výnimočne prialo, teda aspoň teplota 24°C potešila. Z vetrom už to nebolo také ružové, teda najmä pre tých čo chceli lietať vo vleku.  Fúkalo cez kopec Raná a letisko bolo v rotore. Na podobnú situáciu som už bol zvyknutý z Dobříše. Nakoniec aj tu pred pár rokmi bol podobný rotor. Kto ale mal gule lietal a zalietal si celkom slušne. Ja som dal 6 aerovlekov a pokračoval som v ladení Luňáka. Klz už mám vyladený k spokojnosti, treba ešte vyrobiť železnú spojku na akrobaciu. Tá je stále bez zotrvačnosti… Na Ranej lietal s rovnako veľkým Luňákom Jindra Stejskal, ale ten jeho váži o 2 kila viac a v termike mu to vôbec neprekáža. Takže budem nakladať… Na Ranej toho ale lietalo hóoodne. Bolo prihlásených okolo 70 pilotov a aj keď nie všetci boli vo vzduchu bolo na čo pozerať.  Na kopci bolo okolo 20 paraglajdistov a rogalistov takže tam to bolo „zabité“. Síce to veľmi v rotore nenosilo ale vydržať dlhšie vo vzduchu ako vlečná nerobilo nikomu problém. Lietalo sa až do zotmenia kedy ešte Thomas Schuhmann popreháňali Jaka 18 s pozičnými svetlami.
Po zotmení prišli na rad šaľeny  Oderáci a Brňáci, čapovala sa 11 Kozel, slivka, viska aj rum a aj niečo červené z južných kopcov pre fajnšmekrov. Opäť perfektná nálada. V nedeľu doobeda „dospával“ iba Karči Faltus inak všetci prežili noc v zdraví a bez trvalých následkov.
V nedeľu vietor zosilnel a tak niektorí zabalili a ja a ostatní sme sa presťahovali na druhú stranu kopca pri skleník. Lietali sme dolu na cvičáku lebo hore to fúkalo z boku. Cvičák fungoval výborne a ja som si tam dobre popílil a potrénoval s Pitbullom. O dvanástej som to zabalil aj ja, dal si v skleníku kávičku a vrátil som sa na letisko poplatiť sekeru u Libora a v reštaurácii. Potriasol som niektorým pravicou a tradá smer Hradec a potom domov.

Opäť to bola pjekná štace.


Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_1383-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/10/DSC_1383-170x113.jpgLaco2018 - vetroneAkcie - vetroneUž 13. ročník akcie sa konal 12-14.10.2018 na letisku aeroklubu Raná. Počasie tento krát výnimočne prialo, teda aspoň teplota 24°C potešila. Z vetrom už to nebolo také ružové, teda najmä pre tých čo chceli lietať vo vleku.  Fúkalo cez kopec Raná a letisko bolo v rotore. Na podobnú situáciu...Svahové lietanie