Máme za sebou ďalší ročník Retroklání. Tento krát zorganizoval Erik súťaž spoločne s modelárskym klubom Hranice na ich domovskom letisku Drahotuše.
Akcie sa zúčastnilo 18 pilotov vetroňov plus 4 vlekári. Akcia sa tvári ako súťaž, ale každý tam jazdí za kamarátmi a odpočinkom.
Ja som mal tento rok aj spolujazdca z Košicoch. Bobik chcel vidieť poriadnu modelárčinu a modely. Žiadne uhlie, žiadne sklo… Pôvodný plán bol vyraziť už v piatok, ale ja som sa vracal zo služobky v Ružomberku a Bobik vyrazil až po 16tej z Košíc, takže padlo rozhodnutie, že prespíme u mňa na chate. Ku podivu sme nikoho a nič neohovárali, ale ja som mu robil celú noc školenie z účtovníctva a všetkom čo súvisí so živnosťou. Nebol čas ani na obdivovanie jeho nového caar.
Ráno som chcel vyraziť o siedmej, ale zdržala nás pumpárka, že nás bez kávy nikam nepustí a tak sme tam pretrpeli 3/4 hodiny. Potom sme sa ešte zastavili u dodávateľa údených kolien doplniť zásoby a vyrazili sme na Moravu. Brífing o deviatej sme nestihli, ale mali sme chvíľu času do začiatku akcie. Dali sme si chutnú raňajkovú zabíjačkovú polievku z Bolatíc a šiel som poskladať Luňáka.
Lietalo sa do obedného gulášu, ktorého som veľa nezjedol, lebo som stále vyžieral koláčiky. Potom sa lietalo asi do šiestej kedy prebehlo vyhlásenie výsledkov našej činnosti. Skončil som lepšie ako na Gugli. Tento krát som skončil na nečakanom 10. mieste. Čakal som oveľa horšie umiestnenie, keďže som lietal pre zábavu a neletel som ani opravné kolo. Po slávnostnom ceremoniály sa podaktorí vyparili, podaktorí čosi popili, pojedli a posledný traja mohykáni šli ešte do vzduchu. Dal som 2 lety kde som sa pokúšal o akrobaciu s Luňákom a prvý krát som vyskúšal aj veľký tlačený premet ktorý Luňák zvládol veľmi dobre. Boli pokusy o nožák, sklz, výkruty, súvraty… nie všetko vyšlo dobre, ale na začiatok dostačujúce.
V nedeľu dopoludnia sme vyrazili na domovskú pmpu na kawm, potom som etše urobil testovaciu jazdu na novom caar, rozlúčili sa a Bobik sa pobral do Košicoch. Cestou sa zastavil u Šima na hubovú…
Bola to opäť pjekná štace.




 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2572-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2572-170x113.jpgLacoAkcie - vetroneMáme za sebou ďalší ročník Retroklání. Tento krát zorganizoval Erik súťaž spoločne s modelárskym klubom Hranice na ich domovskom letisku Drahotuše. Akcie sa zúčastnilo 18 pilotov vetroňov plus 4 vlekári. Akcia sa tvári ako súťaž, ale každý tam jazdí za kamarátmi a odpočinkom. Ja som mal tento rok aj spolujazdca z...Svahové lietanie