Nastal čas posledného dejstva Retroklání. Tento raz sa konalo v 400km vzdialených Rokycanech. Preto som sa na cestu vybral už o 14tej hodine v piatok. Cesta bola plynulá a tak som už o pol siedmej dorazil na letisko. Predtým som si dal dve čestné kolečká po meste, lebo frajer som si nazapol navigáciu a naivne som si myslel, že mi stačí zapamätanie si mapy z gúglu. 

 

Navzdory predpovediam počasie dostalo v piatok popoludní rozum a až do nedeľného odjazdu nespadla ani kvapka. V piatok večer sme posedeli pod vojenským stanom. Večer bolo dosť zamračené a čakal som posľa predpovede dážď. Neprišiel.

V sobotu ráno bola obloha modrá a svietilo slnko. Pomaly vysušilo rosu z trávy a do brífingu o desiatej bolo takmer sucho. Keďže sa do súťaže prihlásilo iba 9 účastníkov (jeden nemec, jeden slovák a zbytok z čiech a moravy) všetko odsýpalo rychle a do obednej prestávky sme stihli odlietať dve kolá. Domáci nám na obed pripravili výborný hovädzí guláš a pivko. Pre fajnšmekrov bola pripravená aj minerálka. Po obede sme odlietali ešte dve súťažné kolá. Prvé tri som slušne odlietal so Sperberom ( +0; +3; a +1sek.) a keďže sa jedno najhoršie kolo škrtá, tak do štvrtého kola som vytiahol Musgera 12. V slabších podmienkach som aj tak odlietal iba -10sekúnd čo bolo celkom slušné. Akcia mala výbornú atmosféru a za krásneho počasia to bola jedna báseň… Po odlietaní posledného kola Erik spočítal body a prebehlo aj vyhlásenie výsledkov. Čiastkových aj za celú sezónu.

Tento krát bola aj TOIka takže super.
Ale aby som iba nechválil…. Opäť som si našiel jeden terč. Po osemnástej hodine začali domáci baliť stan, stoly, stoličky a sami seba. Z domácich tam nik nezostal a keďže odišla aj väčšina cezpoľných, tak sme si v závetrí za hangárom urobili malú párty (ja, Erik, Standa a  Thomas). Česko-slovensko-anglicko-nemecká konverzácia prebiehala cca do 23tej.
Napriek tomu všetkému to bola „pěkná štace“.

Bonbónik na záver bola pre mňa nedeľná návšteva dieľne Jindru Stejskala.

 

 Výsledková listina RETROKLÁNÍ 2013

Pořadí

Pilot

Klub

1.

Laco Vašek

Trenčín (SK)

2.

Petr Stejskal

MK Lipence (CZ)

3.

Luboš Krákora

– (CZ)

4.

Petr Mikolášek

LMK-Vlašim (CZ)

5.

Jindřich Stejskal

RC klub Rokycany (CZ)

6.

Stanislav Šimeček

LMK Bolatice (CZ)

7.

František Pop

LMK Bubovice (CZ)

8.

Karel Faltus

– (CZ)

9.

Wolfgang Decker

Tiroler Modellbauclub Innsbruck (A)

10.

Pavel Říha

LMK-Vlašim (CZ)

11.

Robert Fišer

LMK-Babice (CZ)

12.

Petr Bortel

RC klub Rokycany (CZ)

13.

Thomas Ferchland

ModellflugLauterbach (DE)

14.

Tomáš Váňa

LMK-Vlašim (CZ)

15.

Walter Wachtler

MBG Hall in Tirol (A)

16.

Vít Bumba

LMK Bolatice (CZ)

17.

Vincent Besançon

MAC17 (FR)

18.

Ján Kiš

MK02 Ostrov (CZ)

19.

Jiří Fila

– (CZ)

 

Galéria:

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2013/11/DSC_2721-1024x685.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2013/11/DSC_2721-150x150.jpgLaco2013 - vetroneNastal čas posledného dejstva Retroklání. Tento raz sa konalo v 400km vzdialených Rokycanech. Preto som sa na cestu vybral už o 14tej hodine v piatok. Cesta bola plynulá a tak som už o pol siedmej dorazil na letisko. Predtým som si dal dve čestné kolečká po meste, lebo frajer som...Svahové lietanie