Dnes ma chalani vytiahli na polietanie na kopci. Fúkal JJV vietor a tak voľba bola jasná. Lysica.

Zraz bol o 11:00 na miestnej pmpe. Paščekári samozrejme meškali a došli až o 11:20. Na Lysicu sme dorazili pred dvanástou v zložení Gumo Peter, Bezo, TrideRoman, ja a novic Palo.
Do vzduchu šli najskôr brusy a samokrídla. Keď som si ošahal situáciu, tak som pristal s Machom a vzduchu sa dostal Reiher. Bol to jeho prvý let a deň na svahu. Vo vetre do 10m/s sa správal veľmi dobre a v termike pekne stúpal. urobil som zopár preletov a po 15tich minútach pristál. Spokojnosť. Okolo štrnástej sa dostavila aj slušná termika a tak sa do stratosféry dostali aj samokrídla. Svoj prvý deň bez motora zažil Bezo, ktorý si urobil aj výškový rekord takých najmenej … a možno aj viac. Krst ohňom prežil aj Palo ktorý po vrtuľníkoch pričuchol aj ku kozmickým materiálom použitých na jeho samokrídle a vetroni. Cez celú oblohu  tradične pílil mimozemšťan Gumo so svojim hotlinerom. Romanko nám rušil nedeľný kľud motorom na jeho Foke a pobavil nás jeho tradičným pristávaním na „jeho“ kríčku.
Pred šesnástou dorazila aj návšteva zo severu v zložení mac a Stano. Po dlhom hľadaní kopca nás nakoniec našli.  Mac si okamžite urobil výškový rekord cez 500m a v domnienke, že to bude nosiť stále to vypustil a zaakrobatil zo svojim Demom a potom prišiel mráčik ktorý sa postavil pred slnko na 20 minút a tak aj so Stanom počas celej dobe škytali v nulke. Stanove ASH opäť nesklamalo a budilo obdiv pri preletoch nad hlavami.  Potom ako vyšlo slnko sa opäť rozfúkalo a dalo sa polietať.
Minimálne dva roky som si nepolietal na Lysici tak ako dnes. Zhruba tri hodiny to nosilo celoplošne a dala sa robiť akrobacia do“ zblbnutia“ bez straty výšky.

Opäť to bola „pěkná štace…“

 

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/04/P1100388-640x480.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/04/P1100388-300x300.jpgLacoNaše "klubové" akcie...Dnes ma chalani vytiahli na polietanie na kopci. Fúkal JJV vietor a tak voľba bola jasná. Lysica. Zraz bol o 11:00 na miestnej pmpe. Paščekári samozrejme meškali a došli až o 11:20. Na Lysicu sme dorazili pred dvanástou v zložení Gumo Peter, Bezo, TrideRoman, ja a novic Palo. Do vzduchu šli najskôr...Svahové lietanie