Tento víkend sa konal II. ročník akcie Svinobranie. Tento krát som mal o niekoľko starostí menej. O akciu ako takú sa staral Bezo.
Vo štvrtok navečer sme sa stretli u mňa na chate aby sme pokosili trávu pred chatou a vyžali burinu okolo ohniska. Vodiča kosačky som robil ja, krovinorez pilotoval Samčo, pokosenú burinu a trávu odnášali Mirec a Roman. Keďže sme už roky zohratá partia bolo za hodinku „vymaľované“.
Na samotnú akciu sme vyrazili v piatok o 17-tej po nezbytných nákupoch (Roman, Mirec, Bezo). Tradične nakúpili kopec blbostí a zabudli na maslo a utierky  :lol: Hneď po príchode javili podaktorí účastníci známky hladu a tak sa marinovala krkovička. Tá ani nestihla nasiaknuť chuťami medovej marinády a už ju Mirec opekal na grile. Počas prípravy mäsa si Mirec s juniorom a Jury s manželkou postavili stan a pripravili zázemie pre spanie. Ku grilovanej krkovičke sa podával bylinkový čaj (Tatranský), Jabĺčkovo hroznový nápoj (52%), minerálka, nealko pivo, dajaká tá zeleninka a chlieb. Samé dobré a zdravé veci… Gurmánske orgie pripravili priestor pre rôzne modelárske, ale aj geopolitickochemickoelektrickotechnickomatematické teórie a rozímania. Náročné témy si vyžiadali prvé obete už pred polnocou a najdlhšie sme vydržali v zložení Roman, Bezo a ja podriemkavajúc do jednej hodiny rannej.
Budíček bol vyhlásený na ôsmu hodinu rannú preletom môjho Krakena nad stanmi. To už hladný Roman chystal raňajky a kawm. Keďže tento krát boli pozvané aj manželky, priateľky a deti, musel ísť Mirec po ne. Pani Bezová (ktorá nechce aby sme ju tak volali) prišla s dcérou na Forde a navečer došla aj pani Mária s najmladším účastníkom Šimonkom. Tento rok sa tam stretli dvaja a tak meno Šimon zvíťazilo. Pred desiatou dorazil aj Dráčik a tak zachránil spolu s Jurym česť modelárov z Rajeckej doliny nakoľko pozvaný Stano a Náčelník neprišli a Mac nakoľko nedostal osobitnú a zvláštnu pozvánku, našu akciu ignoroval a zúčastnil sa iných radovánok pravdepodobne s rodinou.
Očakávané prasiatko priviezol Bezo po dvanástej a opäť bolo veľmi chutne pripravené. Obžerstvu nebolo konca kraja… Porcoval Roman a tak sa ušlo každému. Ba zostalo aj na večer, ráno i balíčky domov…
Počas dňa toho najviac nalietal Jury s jeho novým (momentálne jediným letuschopným) modelom Blast. Občas ho doplnili v lietaní aj ostatní. Navečer po márnom čakaní na vietor som aspoň zakĺzal môj najnovší prírastok „Čejka“. Boli aj pokusy o vytiahnutie na lanku, ale prakticky bez úspechu. Najvyššia dosiahnutá výška bola cca 15m. Škoda, že Usain Bolt bol na majstrovstvách sveta. Ten by to dal minimálne o 10m vyššie  :mrgreen:
V nedeľu ráno sa konečne rozfúkalo a tak sa mohlo po očiste a deratizácii chaty vyraziť na Lysicu . Svahových orgií sa zúčastnil Dráčik s Extrémom, Mirec s Raceom, ja s Machom, Roman s Fokou a potom dorazil aj Miloš s Eldorádami a Jaro Müller s prototypom nového „elastického“ modelu. Zálet sa nakoniec nekonal kvôli príliš turbulentným podmienkam. Informácie so záletu, ale na „Búku“ určite v krátkej dobe budú a bude aj Jarom sľúbené video. Určite sa neteším iba sám…
Perfektný modelárskospoločenský víkend sme ukončili rozchodom do domovov po sedemnástej hodine.
Koniec hlásenia.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0713-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0713-200x113.jpgLacoNaše "klubové" akcie...Tento víkend sa konal II. ročník akcie Svinobranie. Tento krát som mal o niekoľko starostí menej. O akciu ako takú sa staral Bezo. Vo štvrtok navečer sme sa stretli u mňa na chate aby sme pokosili trávu pred chatou a vyžali burinu okolo ohniska. Vodiča kosačky som robil ja, krovinorez pilotoval...Svahové lietanie