Zima konečne ustúpila a tak prišlo na rad utužovanie kolektívu, a keďže človek nie je len z nápojov živý, ale potrebuje čosi aj hustejšie, opäť som navrhol údené kolená na chate.

S prípravou som začal už v piatok, čo to som okolo chaty povyrezával pílou, krovinorezom, pohrabal, popálil… Vymenil komplet postelné prádlo, poupratoval po zime. Mirec sa zbavil ženy a detí už v piatok a tak som nemusel prespať prvú noc sám.
V sobotu ráno po raňajkách som ešte zbehol do dediny po zbytok zásob a Mirec zakúril pod kotlom. Ako prvý dorazil Dráčik so sladkými dobrotami ktoré napiekla manželka. Fakt výborné… Ako druhý dorazil bývalý tride modelár Roman na svojom novom koni. Bajku. Keďže už nechcel vrážať peniaze do modelov, našiel si lacnejší koníček. Je z neho bajker. To isté postihlo aj Beza, ale ten sa už ani neunúval navštíviť nás. Pred dovarením kolien dorazil Stano s Náčelníkom s ktorými už tradične nikto na 100 ani 90% neráta  :lol:
Mirec vytiahol svoju „historickú“ dolnoplošnú stíhačku a trošku popretáčal motor. To už sa kolienka dovárali a tak sme sa do nich pustili. S plnými bruchami sme potom vyrazili (samozrejme autami) na vedľajšiu lúku kde máme jediný ako tak fungujúci svah u nás. Podľa predpovede mal fúkať severovýchodný vietor, presne na kopec,  ale fúkalo to dosť z boku. Stano bol ale nažhavený na lietanie a tak pár krát hodil svoje ASH do vzduchu. Severák bol chladný a tak sme sa po necelej hodine opäť vrátili posilniť „ducha“ na chatu. Medzitým došiel aj mladoženáč Juri u ktorého sa po svadbe nič nezmenilo (okrem toho, že pred svadbou chodil na chatu v piatok popoludní a teraz v sobotu popoludní…)  :mrgreen: Ten si priviezol eftriáčko ktoré hneď prevetral na lúke. Dráčik mal so sebou malého Krakena a Extréma, ale do svojho odchodu ho nestihol pre zlé podmienky prevetrať. Sobotné utužovanie kolektívu a ohováranie modelárov trvalo až do polnoci. Predtým nás ešte opustil Roman.
V nedeľu ráno síce opäť svietilo slnko, ale severák bol ešte studenší ako v sobotu, napriek tomu Stano aj Juri hodili do vzduchu svoje vetrone. Na Stanove ASH to už bol prisilný vietor, lebo Juri musel naložiť svoje Eldorado na tri kilá. Stano po chvíli trápenia sadol, ale Juri si polietal. Nacelnik si prekvapivo ani nezložil model. Asi pozostatok z vyhorenia z minuloročného prelietania…
Severák nás opäť zahnal do základného tábora kde sme celkom príjemný víkend ukončili.
Kto neprišiel mohol opäť banovať. Bola to pjekná štace.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_5129-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/03/DSC_5129-170x113.jpgLacoNaše "klubové" akcie...Zima konečne ustúpila a tak prišlo na rad utužovanie kolektívu, a keďže človek nie je len z nápojov živý, ale potrebuje čosi aj hustejšie, opäť som navrhol údené kolená na chate. S prípravou som začal už v piatok, čo to som okolo chaty povyrezával pílou, krovinorezom, pohrabal, popálil... Vymenil komplet postelné prádlo,...Svahové lietanie