11. Augusta sa odlietala v náhradnom termíne súťaž na Bezovci. Už z predpovedí bolo jasné, že to nebude žiadna hitparáda, ale nakoľko sa neodlietala Ružomberská súťaž a prakticky od poslednej ubehlo 9 týždňov tak som to nakoniec riskol a súťaž zorganizoval. Súťaže sa zúčastnilo 16 pilotov z celkového počtu prihlásených 21.
Na kopci sme sa stretli o 10-tej hodine nakoľko bola predpovedaná nízka oblačnosť a tá nás nechala čakať až do 13-tej hodiny kedy sa uskutočnili prvé skúšobné lety. Súťaž sme začali až o 13:30 v slabých podmienkach za krásneho slnečného počasia. Vietor fúkal SSZ od 3,5-4,5m/s a občas stúpol do 7m/s. Termické bubliny neboli nijak veľké a tak neboli väčšie rozdiely v nameraných časoch (až na posledné kolo), ktoré sa v priemere pohybovali okolo 65s.  Odlietalo sa do 18tej hodiny 5 kôl. Celkové výsledky boli veľmi vyrovnané, medzi štvrtým a trinástym miestom bol rozdiel 33 bodov, medzi šiestym a siedmim iba desatina bodu. Najväčší rozdiel bol v piatom kole, kedy Marian Bene ml. začínal kolo a zaletel najrýchlejší čas 51,35s , potom sa podmienky zhoršili a toto kolo všetci škrtali. Boli aj dajaké pristátia na strome, ale bez totálnych následkov.

Poradie v súťaži: 1) Milan Krchňavý, 2) Zdeno Matejka, 3) Marian Bene ml.

Celkové výsledky TU:

Článok na F3X od Fera


 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/08/DSC_0646-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/08/DSC_0646-170x113.jpgLacoF3FNajnovšie11. Augusta sa odlietala v náhradnom termíne súťaž na Bezovci. Už z predpovedí bolo jasné, že to nebude žiadna hitparáda, ale nakoľko sa neodlietala Ružomberská súťaž a prakticky od poslednej ubehlo 9 týždňov tak som to nakoniec riskol a súťaž zorganizoval. Súťaže sa zúčastnilo 16 pilotov z celkového počtu prihlásených...Svahové lietanie