Predpoveď na dnes bola neistá, ale keď musíš tak musíš, 4-5m/s SZ a aj to iba do trinástej hodiny. Vyrazili sme ráno na Ostrý vrch. Veď predsa Ostrý je Ostrý a neriešiš vietor. Prídeš, hodíš, lietaš. A tak aj bolo.
Ako prvý som dorazil ja. Predátora som naložil na 2700g a tak zostal po celý deň, aj v dobe keď fúklo trošku viac. Podmienky FAI +, teda 3-4m/s v nárazoch 5. Kolmý náfuk, ale nosilo to tak ako iba na OV. Určite by to bolo na časy oklo 50. Užil som si to cca 10 minút, ale slzavé údolie vyhralo a šiel som si po pristátí utrieť oči. Sadol som do auta, upil trošku čaju a čakal som na paštekárov. Veď tí boli dnes hlavné číslo programu. Luděk mal zalietavať nového Striboka a Fero Ordena EVO 3 so skrátenou špicou ala Baudiš PB 3. Dorazili asi 20 minút po mne a tak som im stihol ešte ukázať zač je toho loket pokým si poskladali fidlátka. Vzduch dnes bavil a škoda len, že to dnes nevyšlo s Dráčikom. Ten by si chrochtal blahom. Žiadne turbulencie, čistý laminár, takmer kolmý náfuk, dávali obe zatáčky, no ideálny de) pre zálet. 
Ako prvý šiel do luftu na maiden Luděk. 30 sekúnd trimovania a poďho na prelety. Potom tam hodil na maiden Fero EVO 3. Pristáť ho donútila až povysunutá kabínka, inak by tam lietal ešte teraz a prichádzal na chuť novému trupu. Otočili sme ďalšie kolo, paštekári doložili na 3 kilá a keď Fero bomboval vybral som sa s Luďkom hľadať vianočný stromček. Samé kriaky, žiadny ihličnan. Utreli sme a s hambou sme sa vrátili späť, lebo Fero to tam mydlil už pol hodinu. Po ďalšom kole som vybalil kafetériu a urobil kávu. Čo to som na éemfauke napiekol a bolo aj sladké ku káve, lebo Luďkovi som zabudol zobrať cukor. Fero povedal dobre tak, bo aj tak sme veľmoc v spotrebe cukru na hlavu. Predpoveď bola jasná, že o trinástej to malo vydochnúť, ale prd makový. Lietali sme až do druhej keď sa riadne zozimilo a mňa doma čakalo ešte mäso na klobásy. Vybozkávali sme sa a hajde domov.
Toš bola to pjekná štace a kto včera zomrel môže banovať.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211120_100340-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/11/IMG_20211120_100340-200x113.jpgLacoF3FNajnovšiePredpoveď na dnes bola neistá, ale keď musíš tak musíš, 4-5m/s SZ a aj to iba do trinástej hodiny. Vyrazili sme ráno na Ostrý vrch. Veď predsa Ostrý je Ostrý a neriešiš vietor. Prídeš, hodíš, lietaš. A tak aj bolo.Ako prvý som dorazil ja. Predátora som naložil na 2700g...Svahové lietanie