To čo bolo? To kto vymyslel? Zima ako v ruskom filme, vietor premenlivý, teplota +2°C a pocitová tak -5°C.
Dnes som dorazil na prezidentov kopec o 9:40. Pred tým som bol ešte skontrolovať cestu k Ostrému vrchu kvôli zajtrajšiemu poletovaniu. Okolo desiatej sa prihlásili paščekári od Kunovskej priehrady tak som na privítanie začal s prípravou kávy. Urobil som tri, mne Luďkovi a Ferovi no z auta sa vykotúľal aj tretí paščekár, naplavenina z Kysúc Paľo. Tak som uvaril kávu aj jemu. Na začiatok sme nakladali po 3 kilá, ale už na druhý let sme vymäkli a polovicu balastu šlo von. Vietor bol premenlivý a smerovo nestály. Chvíľami to bolo dobré, chvíľami trápenie. Typický President´s hill. Ale ako vraví sám prezident, kto sa naučí lietať tu, zvládne všetko. Lietať sme vydržali do štrnástej keď už boli podmienky vcelku dobré, ale premrznutý Luděk začal rozoberať model a zavelil k ústupu. Tak sme postupne pobalili a o hodinu som bol doma. Kúrenie v aute som vyhulil na 30°C a suchá sauna bola po celú cestu.
Dnes to nebola taká pjekná štace ako minulú nedeľu.
Dúfam, že zajtra pod Ostrým to bude lepšie. Predpoveď na zajtra je vietor 6-8m/s, nárazy do 15m/s, teplota 4-5°C, oblačnosť stredná 60%. Príchod ku zástavke pri silážnej jame cca 10:30.
Konec hlášení.
PS: rovnako postihnutý bol dnes aj Anton Karči Mrvečka, ktorý dnes preháňal na Krochve pupuš Frýstajlera.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/12/IMG_20211218_114012-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/12/IMG_20211218_114012-200x113.jpgLacoNajnovšieTo čo bolo? To kto vymyslel? Zima ako v ruskom filme, vietor premenlivý, teplota +2°C a pocitová tak -5°C.Dnes som dorazil na prezidentov kopec o 9:40. Pred tým som bol ešte skontrolovať cestu k Ostrému vrchu kvôli zajtrajšiemu poletovaniu. Okolo desiatej sa prihlásili paščekári od Kunovskej priehrady tak som...Svahové lietanie