Tento víkend sa uskutočnila ďalšia seriálová súťaž MaSR F3F usporiadaná RC letka Košice. 
Súťaž sa konala na Ostrom Vrchu a bola konečne dvojdňová. V sobotu za dobrých poveternostných podmienok, v nedeľu v premenlivých s „vrchným“ vetrom a termikou.
Súťaže sa zúčastnilo 16 pilotov z 21 prihlásených. To že nepríde Štefan a Milan bolo jasné už týždeň pred súťažou, ale že sa deň pred súťažou poserie Matýsek a jeho dužina nikto nečakal. Výhovorky ako bude nelietavo boli pre mňa úsmevné… Poznámky typu Košická súťaž na západe za modely spoly zadarmo sú na zamyslenie…
Na Ostrom sme sa zišli v sobotu ráno. Postavili sa bázy a výpočtové stredisko a po deviatej bol brífing. Na brífingu dostal Bobo pohár za minuloročného Majstra Slovenska F3F. Lietať sa začalo o pol desiatej. To už fúkalo 5+ a ku koncu fúkalo 8m/s. a takto to vydržalo do cca štrnástej kedy podmienky začali silnieť a boli stabilné až do ukončenia letového dňa. Tisíckové časy boli od 34s do 41s a svoje súťažné maximá si zalietalo zopár pilotov. V sobotu sa odlietalo 16 kôl a na čele sme sa usadili ja s Robom (strácal som na neho 45b) a tretí bol Fero z odstupom cez 700b. Boj s Robom ma bavil a lietali sme často takmer identické časy s rozdielom v desatinách sekundy. Ja som lietal naložený od 3900g do 4300g. Po dolietaní šestnásteho kola sme šli na večeru na salaš pri Kunovskej priehrade.
V nedeľu ráno po brífingu sa chvíľu čakalo na vietor. Ten fúkal veľmi premenlivý, mierne sprava a polo jasná a polo oblačná obloha značila termické bubliny. Ja som prvé lety odletel s hmotnosťou 3050g neskôr som lietal naložený na 3300g. Vietor fúkal 5-7m/s ale bol vrchný so slabým výtlakom a bubliny spôsobili to, že niekto zalietal čas 40 a iný 100. Tu sa začalo s premiešavaním poradia, lebo bodové rozdiely v kole boli priepastné a škrtali sa lety ohodnotené pod 400b. Mne sa takto darilo od osemnásteho kola po dvadsiate štvrté a so 700b náskoku na Fera bola strata 368b.
Celkovo sa odlietalo 27 kôl, čo je na naše pomery nevídané a súťaž vyhral Robo s náskokom 520b pred Ferom. Vyhlásenie výsledkov sa konalo na svahu a rozbor súťaže sa konal na salaši pri Kunovskej priehrade. 
Bola to najlepšia súťaž na Slovensku ktorú si ja pamätám s trpkým koncom pre mňa. Ako náplasť mi zostal najrýchlejší čas súťaže 34,24s. Sklamaním pre mňa bola neúčasť Liptákov na súťaži. Neúčasť na súťaži kvôli tomu, že mám ku kopcu rešpekt, strach mi od vylietaných pilotov akými Vlado a Karol určite sú pripadá nepochopiteľná. 
Bobovi sa podaril opäť výnimočný počin a patrí mu za to vďaka.

Výsledky na F3Xvault

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/IMG_20220522_151844-481x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/05/IMG_20220522_151844-151x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FTento víkend sa uskutočnila ďalšia seriálová súťaž MaSR F3F usporiadaná RC letka Košice. Súťaž sa konala na Ostrom Vrchu a bola konečne dvojdňová. V sobotu za dobrých poveternostných podmienok, v nedeľu v premenlivých s 'vrchným' vetrom a termikou.Súťaže sa zúčastnilo 16 pilotov z 21 prihlásených. To že nepríde Štefan a...Svahové lietanie