V sobotu ráno som na predpovedačoch zistil, že na Hnedom by to možno aj šlo. 
Potreboval som trošku vypnúť hlavu a tak som nahodil návnadu. Chytil sa iba Luděk.
Na Braunsberg som dorazil o dvanástej. Fúkalo krásnych 4m/s pekne podľa predpovede. Naložil som na 2550g a šup do luftu. Nastúpať nebolo problém a ani lietať za stromami nebolo nijak náročné. Naopak, nálet z termiky a prelety takmer v bezvetrí s následným vystrelením nad stromami ma bavilo a bolo to na časy okolo 40-45. Na kopci sme boli iba dvaja. Ja a jeden Víner čo  lietal termiku s Fosou takže sme sa ani nemuseli striedať. Počas druhého letu sa vietor stočil na západ a tak som asi po desiatich minútach sadol. Urobil som kávu sebe a aj Vínerovi aby som sa nemusel pri káve rozprávať sám. Dal som ďalší štart na bočák vetra a asi po 5 minútach som sadol.
To už došiel Luděk. Vietor stále fúkal zľava a tak Luděk lietal v diere na západnom svahu. Ja som dostal po ňom kolmejší vietor a tak som opäť lietal za stromami. Neskôr vietor zoslabol a osciloval medzi 2-4m/s, ale stále sa dalo v termike nastúpať do bodky a potom to pustiť na prelety za stromami. Rýchlosť vydržala tak na 5 preletov a ďalších 5 to spomaľovalo, ale dalo sa. Lietali sme naraz s Luďkom a striedali sa v atakovaní stromov. Vždy jeden stúpal a druhý pílil (vozil sa?). Lietali sme do pol piatej.
S tréningom som spokojný a už viem, že ma na Hnedom neprekvapia ani pravé súťažné podmienky. Pjekná štace.
Kones hlášení.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/06/IMG-20220604-WA0006-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2022/06/IMG-20220604-WA0006-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieV sobotu ráno som na predpovedačoch zistil, že na Hnedom by to možno aj šlo. Potreboval som trošku vypnúť hlavu a tak som nahodil návnadu. Chytil sa iba Luděk.Na Braunsberg som dorazil o dvanástej. Fúkalo krásnych 4m/s pekne podľa predpovede. Naložil som na 2550g a šup do luftu. Nastúpať nebolo...Svahové lietanie