Dlhodobo bola predpoveď počasia pre Ostrý vrch na sobotný tréning priaznivá . V Piatok som nabil kamery, jednotku a vysielače aby sme mohli lietať sporiadane, nie iba haj buj… Pôvodne som chcel aj merať, ale na koniec zostalo iba pri pípaní.
Na dabes kopec som dorazil medzi poslednými, asi o štvrť na jedenásť, bo som musel čakať na delegáciu z Košicoch. To už tam boli v plnej paráde Lubo a Dráčik 9:57, Fero a Miro Kocmunda a zablatiť oledkovaný ňjú káá prišiel aj repreMiloš. No a na koniec som dorazil ja, Robo a Rudy Feler.
Podľa predpovede malo fúkať 6->10m/s SZ čo je kus sprava. A tak aj bolo. Náramne slnečný deň vytváral aj termiku a tak sa striedali teplé a studené prúdy. Podaktorí sa s tým vysporiadali lepšie, iný horšie a prípravkári bojovali. Neprehral nikto, iba Miro uhral remízu, lebo zaharieroval na kríky, ale bez poškodenia.
Na návštevu dorazil aj Aviatik, ale bez modelu, lebo od Braunsbergu 2022, kedy zahodil jeho Frsky do popolnice, čakal na niekoho kto by mu objednal poriadne rádio. Nakoniec si objednal vo štvrtok u Štepa, ale dorazí až v pondelok. Takže milý Jury mohol iba pozerať a závidieť. 
Počasie bolo také cukríkové, že pri autách v totálnom bezvetrí bolo na kraťasy… a tak bola aj káva, ku ktorej Robova manželka napiekla koláčik za čo ju všetci ľúbime.
Prvý nás  opustil repreMiloš , lebo on má už na bočák vetra natrénované najviac. Lietali sme až do západu slnka a po sprataní náradia sme sa vybrali na kolibu pri Kunovskej priehrade. Využili sme situáciu, kedy absentoval Luděk, lebo ten by tento nápad vetoval. On má svoje frajerky na kolibe v Senici. Robo a Rudy sa záverečnej ohováračky nezúčastnili, lebo sme im asi neboli dosť nóbl a Rudy šiel v nedeľu ráno do práce.
Nebudem vám klamať, bola to pjekná štace.
Ferov pohľad na vec TU:

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/03/IMG_20230304_112651-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2023/03/IMG_20230304_112651-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieDlhodobo bola predpoveď počasia pre Ostrý vrch na sobotný tréning priaznivá . V Piatok som nabil kamery, jednotku a vysielače aby sme mohli lietať sporiadane, nie iba haj buj... Pôvodne som chcel aj merať, ale na koniec zostalo iba pri pípaní.Na dabes kopec som dorazil medzi poslednými, asi o...Svahové lietanie