V nedeľu sa uskutočnila očakávaná prvá tohtoročná súťaž F3F na svahu Turbulátor. Ešte v sobotu dorazil Robo aby sme čo to potrénovali. Na Turbe sme si užili studený vietor v trojici. Doplnil nás Volker Niemeyer. Ten sa po tréningu na kolibe Senica pretrénoval natoľko, že celú noc prebdel na WC a ráno musel odcestovať domov. 
Súťaže sa zúčastnilo 12 pilotov. Jeden Fín, dvaja Rakúšania a deväť našincov. Keďže som ešte ráno musel meniť a tlačiť novú štartovú listinu, lebo sa odhlásili viacerí piloti, dorazil som na svah posledný a tým sa o pár minút oddialil začiatok. Poučenie? Štartovné sa asi bude platiť vopred cez Paypal.
Ja som postavil za pomoci pilotov bázy, Robo nainštaloval meranie a po krátkom brífingu sme začali lietať. Vietor fúkal od 6m/s mierne turbulentný ovplyvňovaný termikou, v nárazoch cez 10m/s. V každom kole sa našiel niekto vyvolený, kto „uletel“.
Odlietali sme 14 kôl a lietali sa časy od 32s do 67s. Bolo aj niekoľko škrabancov na modeloch. Výzvy svahu Turbulátor najlepšie zvládol Robo Bartok, kontroval mu Marko Alho a v tesnom závese bol František Ruisl. Ostatní piloti boli o parník vzdialený. Mne sa nedarilo a skončil som predposledný.
Prvú tohtoročnú súťaž sme zakončili na Kolibe Senica výdatnou večerou a podaktorí si z veľkých porcií ušetrili aj na doma.
Myslím, že na rozlietanie to bola pjekná štace.
Výsledky na f3xvault 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240303_174311-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240303_174311-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FZáhorie a Pálenica F3FV nedeľu sa uskutočnila očakávaná prvá tohtoročná súťaž F3F na svahu Turbulátor. Ešte v sobotu dorazil Robo aby sme čo to potrénovali. Na Turbe sme si užili studený vietor v trojici. Doplnil nás Volker Niemeyer. Ten sa po tréningu na kolibe Senica pretrénoval natoľko, že celú noc prebdel na...Svahové lietanie