Kopec medzi Dolnou Súčou a Polníkami je na JV a VJV vietor. Nie je to bohvie ako dlhá hrana, skôr krátka, ale bázy by sa tu postaviť dali. Možno raz zistím kto to užíva…  Už dlhšiu dobu som tu nelietal a keďže to mám iba 20 minút autom tak som tento týždeň využil priaznivú predpoveď a po pracovnej dobe som si bol zatrénovať. Šimo trénuje každý deň, dôchodcovia z paštekárne jak by dal a čo ja som horší?

Deň prvý Utorok.
Z práce som došiel o pol štvrtej PM naložil pět švestek a tradá na kopec. Sám. Už je to tak. Nemám tu sparing partnera. Vietor fúkal stabilne 4m/s občasné nárazy do 7m/s, sem tam bublina, vzduch čistý, dalo sa parádne povoziť. Odlietal som s Redbullom do zotmenia 52 minút. Bolo to také malé nabudenie pred stredou…



Deň druhý, Streda.
Na dnes, stredu bola predpoveď JV 7-11m/s a tak aj bolo. V práci som skončil opäť chvíľu po pätnástej a už vopred naložený som vyrazil na Polniky. Cestou som sa zastavil na pmpe na kavm a niečo do žalúdka. Cestou som šicko pojid, kavm vypil a o 20 minút už som skladal model. Opäť Redbull. Naložil som plné krídlo a spojku a šup do luftu. Ten bol síce mocnejší ako včera, ale aj sem tam dajaké turbulencie sa našli… Lietalo to ale o poznanie rýchlejšie ako včera. Dnes som bol opäť sám, ale prišiel ma pozrieť nádejný modelár, akrobaťák z Hornej Súče Ežo. Čo to sme počas letu pokecali a potom aj po pristátí. Keďže nezvyknutý na svahové pomery prišiel oblečený ako do haly a tak mu bola kosa. Toš odišiel a zostal som opäť sám. Po ďalšom lete som zavolal Luďkovi aby som skontroloval dianie na Turbulátore, bol tam so Svetlíkom a tromi rakušákmi. Potom som sa pokúšal dovolať na Krochvu po pár minútach ma spojovateľka spojila a tam bolo tiež veselo. Vlada prišli podporiť šaľene s Košicoch a miestny Anton Mrvečka, vlastným menon Karči Mrva. Tam síce fúkalo na booomby, ale podľa videa, čo mi poslali, lietali s „vyhodenou kotvou“.
Slnko pomaly zapadalo a ja som ešte musel skočiť na jedno meranie kvôli práci.
Toš opäť pjekná štace.


Deň tretí, Štvrtok
Nemdopadlo dobre. Dnes som bol na kopci už o pätnástej a fučalo krásnych 16m/s. Tesne pod kopcom mi Juri telefonicky oznámil, že sa blíži k nám a tak som si chcel rýchlo urobiť pár skokov.
Fúkalo to z prava a teda cez proti kopec, takže pri tej rýchlosti vetra to bolo rozrotorované a na hrane to moc nedržalo, ale 50m pred kopcom to bol masaker. Redbull ešte nigdá tak rýchlo neletel, mal som strach v každej zákrute či to vydrží. Naložil som ho síce iba na 3750g, ale rýchlosť bola neskutočná. Pomyselné bázy som si posunul tak na 200m :lol: Čo to som polietal a plný adrenalínu som šiel na pristátie. Nalietaval som ako vždy, ale tento krát sa model v zatáčke zastavil a pomaly sa vznášal do závetria. Našťastie rýchlosť cúvania bola minimálna a skončil na omladine asi vo 4m výške. Šťastie v nešťastí bolo iba zopár škrabancov na výškovke. Juri už sa ale blížil k mojej rodnej vieske  a tak som pobalil a tradá za nim na pmpu na kawm.

Deň štvrtý, Piatok
Dnes som nemal v pláne lietať, ale repreMiloš a Miloš Hudcovič trénovali na príjazdovej ceste na Lysicu a tak mi to nedalo. Ušiel som cez obednú prestávku a dal som si jeden skok s Redbullom. Vyžehlil som jednu peknú bublinu a spokojný som sa vrátil pracovať.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/04/IMG_20190403_172622-1-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/04/IMG_20190403_172622-1-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieKopec medzi Dolnou Súčou a Polníkami je na JV a VJV vietor. Nie je to bohvie ako dlhá hrana, skôr krátka, ale bázy by sa tu postaviť dali. Možno raz zistím kto to užíva...  Už dlhšiu dobu som tu nelietal a keďže to mám iba 20 minút autom tak som...Svahové lietanie