Posledné 4 dni som sledoval vývoj počasia na Ostrom. Spočiatku boli predpovede s vetrom 8-14m/s a dnes ráno už iba 4-8m/s s tým, že okolo poludnia prejde aj dajaká prehánka. Toto všetko odradilo či pomýlilo zopár pozvaných. Pre repreMiloša bolo lietanie od 12tej neskoro… Tak sme na lietanie zostali iba dvaja. Ja a Luděk.
Luděk dorazil ako prvý a pokým som prišiel ja on už preletel Rotmilana. Ja som mal zo sebou obe Wasabi, ktoré som postupne preletel. Po druhom štarte Luděk vytiahol z archívu jeden nezalietaný, záložný Orden. O trinástej prešla sľubovaná prehánka. No a po nej zdochol vietor. Tak som urobil kávu a čakali sme, lebo ono to muselo prísť. To už s nami čakal aj jeden padáčkar. Pred štrnástou začalo opäť fúkať. spočiatku súťažných 4m/s. Vietor ale stále pomaly silnel a silnela aj termika. Padáčkar stihol odletieť. O pätnástej už Ostrý opäť bomboval. Fúkalo síce iba 8-9m/s, ale rýchlosť modelov bola úžasná. Ja som lietal „vyložený“ (po prehánke) na 3150g a luděk o pár gramov ťažší. Modely lietali takou rýchlosťou, že luděk mi začal merať časy. V jednom lete som zaletel dva časy 36s a aj s chybami sa dalo lietať okolo 45s. A podmienky sa stále zlepšovali a časy pod 40 boli stále častejšie. Bombovali sme až do 18tej hodiny a dalo by sa aj dlhšie, ale keďže nás všetci nechali v štychu, narobení sme boli až až. Tešilo ma, že som natočil aj väčšinu svojich rýchlych letov a ponáhľal som sa domov strihať video. Pohyblivé obrázky som naťahal do počítača a vtedy som zistil, že som zabudol vypnúť na kamere funkciu Time lapse. Takže videá nebudú. :cry: 

Všetci kto dnes neprišli ( Mirec, Juri, repreMiloš, Dráčik, Fero…) môžu banovať. Takéto podmienky na slovenských brdkoch len tak nebývajú.
Dnes to nebola pjekná štace, bolo to skrátka fantastické.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200502_174817-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200502_174817-200x113.jpgLacoNajnovšiePosledné 4 dni som sledoval vývoj počasia na Ostrom. Spočiatku boli predpovede s vetrom 8-14m/s a dnes ráno už iba 4-8m/s s tým, že okolo poludnia prejde aj dajaká prehánka. Toto všetko odradilo či pomýlilo zopár pozvaných. Pre repreMiloša bolo lietanie od 12tej neskoro... Tak sme na lietanie zostali...Svahové lietanie