Teda nie celkom sám. Boli tam štyria padáčkari s dvomi slečnami a dvomi psami…
Bonzovať sa nemá, ale hlásiť sa to musí. Predpoveď bola všelijaká a iba aplikácia Windy sľubovala aspoň súťažné podmienky. Rozhodol som sa o pol jednej PM, že idem. Karanténa na svahu v peknom počasí sa ráta… Naložené som už mal od rána a tak štart bol takmer okamžite po rozhodnutí. Za dedinou som pozeral na vlajky a fúkal – nefúkal juhovýchod. To na Ostrý moc nepasuje. Tak som mal aj plán B, že ak to bude fúkať inak, pôjdem na Turbulátor a tam sa dá za cestou lietať aj sever. Za Novým Mestom to fúkalo od juhu tak 2m/s… Pred starou Turou juhozápad, to už je bokom aj na Turbulátor. Pred Myjavou to už bolo zo západu a Keď som vyliezol na kopec nad Turou Lúkou a zbadal som vrtuľu otočenú na SZ  a aj sa točila tak prišla nádej.
Na kopci už lietali padáčkari a keďže sú krepí a nedajú si povedať, že treba stúpať na pravej strane, tak na ľavej pekne vyhnívali. Poskladal som model a šiel na štartovisko. Bol tam na zemi iba jeden čakajúci a tak som hodil. Pištík by povedal že regulérne podmienky. Smer kolmý a vietor 4m/s, ktorý postupne zosiloval až na 5m/s. Keďže to nosilo ako divé tak som asi v treťom lete nasadil záznamové zariadenie. Veď kamarátov bolo treba nasrať. Lietal som do šesnástej a celkovo som odlietal 7 štartov – moju hodinku. Pozitívne zistenie je, že pri kolmom vetre sa tu dá odlietať slušná súťaž aj vo vetre 4m/s. To asi nikde inde nehrozí.
Ostrý nesklamal a veruže to bola pjekná štace s ktorou som ešte ráno nepočítal.

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200517_131347-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2020/05/IMG_20200517_131347-200x113.jpgLacoF3FNajnovšieTeda nie celkom sám. Boli tam štyria padáčkari s dvomi slečnami a dvomi psami...Bonzovať sa nemá, ale hlásiť sa to musí. Predpoveď bola všelijaká a iba aplikácia Windy sľubovala aspoň súťažné podmienky. Rozhodol som sa o pol jednej PM, že idem. Karanténa na svahu v peknom počasí sa ráta......Svahové lietanie