Tréningu na Krochve – severná strana sa zúčastnili Anton Mrvečka – FS5 a Vladimirs Šimto – Hento 2 (zálet).
Vladovi k okrúhlemu výročiu ešte minulú jeseň vyčlenila manželka s rodinného rozpočtu peniaze na nové auto. Vlado sa ale rozhodol za pár euro staré zrekonštruovať a za zbytok peňazí si urobil hneď dvojnásobnú radosť. Dva modely Shinto 2, Toto a Hento. Pri kúpe potlačil všetky svoje priority. Už nemuselo byť eFko zo 160kovej tkaniny, nevadili ani plastové náhony IDS, dokonca ani trupová šachta na balast nechýbala. Tú ale nakoniec dorobil. Keďže tráva na jeseň býva suchá a mohla by na novom modeli poškrabať lak, zálet presunul na mäkkú jarnú trávičku. Nikto normálny by toľko nevydržal.
Mal som cestu okolo na Spiš. Vlado sa v sobotu preriekol že Hento by mohlo ísť do vzduchu. Tak som po dokončení biznisu vyšliapal na školský svah Krochva obľúbený to tréningový kopec Liptákov. Bo žiadne turbulencie. O to viac ma pri jednom lete prekvapila Antova hláška, že je to turbulentné. No nevie čo hovorí, lebo nechodí trénovať na Turbulátor a to by ten vietor nazval pravým menom, laminár.
Už zdiaľky ako som vykračoval na kopec bez modelu som videl lietať dajaký pomalolet. Nič tak pomalé som ešte tento rok nevidel lietať. Bol to prvý let Vladovho Šimta. Môj príchod miestnych Guys celkom prekvapil. Po Vladimrsovi šiel do vzduchu Mrvečkov FS5 a už som videl druhý najpomalší model v roku. Ale asi to bolo miestnymi podmienkami, bo na Ostrom vo vetre 5m/s lietame onakvejšie. Postupne vietor zosilnel na 10+ a aj lety už boli na bomby ako keď fúka na Ostrom 5m/s. Vladimirs si postupne zvykal na nové poletovadlo, ale Mrvečka s 2 roky ladeným FS5 ma sklamal na celej čiare. Lietal štýlom, že keby tam bol Luděk tak po ňom hodí krabicu s balastom. Proste Anton sa pretrénoval do druhej ligy. 
Na kopci bola kosa ako pod Tarami a tak som pred šiestou donútil miestnych borcov na posledné lety a Vladimirsa k západnej tradícii, že zálet nového modelu sa končí pohostením v reštaurácii na útratu „oslávenca“. Ešte dlho bude prežúvať výšku účtu. Život je pes…
Cestou domov som sa zastavil ešte v aviatikcomposites, kde som odovzdal osadený model a zobral si dvojo krídiel na dokončenie.
Konec hlášení.

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/05/IMG_20210502_145528-481x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2021/05/IMG_20210502_145528-151x113.jpgLacoF3FNajnovšieTréningu na Krochve - severná strana sa zúčastnili Anton Mrvečka - FS5 a Vladimirs Šimto - Hento 2 (zálet).Vladovi k okrúhlemu výročiu ešte minulú jeseň vyčlenila manželka s rodinného rozpočtu peniaze na nové auto. Vlado sa ale rozhodol za pár euro staré zrekonštruovať a za zbytok peňazí si urobil...Svahové lietanie