V piatok podvečer som sa vybral na 2. dejstvo Retroklání 2013 do Vlašimi. Ono bolo vlastne prvé, lebo to prvé sa v Bolaticích nekonalo kvôli dažďu…
Tristo kilometrovú cestu som zvládol za tri a pol hodiny a do cieľa som dorazil tesne po zotmení. Stihol som ale nočný brífing čo obzvlášť poteší. Priateľská atmosféra, rozhovory takmer do polnoci… kvôli tomu na akcie chodím.
Na akciu prišlo dovedna 17 účastníkov. Trinásti domáci, dvaja z Rakúska a po jednom z Francúzska a Slovenska. Počasie si usporiadatelia objednali luxusné a tak sa v sobotu lietalo celý deň až do zotmenia.
Súťaž (ak sa to priateľské polietanie tak dá nazvať) bola rozdelená do troch kôl. Každé kolo malo cca hodinu a každý účastník si mohol vybrať ľubovoľný čas kedy vzlietne na svoj 5. minútový let. Vlekalo sa do výšky 300m a ideálne bolo pristáť presne v piatej minúte, čo sa podarilo iba dvom pilotom. Za každú sekundu nad či pod 5 minút bol trestný bod. Za maketové pristátie na dráhu bolo 100 bodov.
Prvé kolo sa začalo o deviatej hodine, druhé o pol jedenéstej a tretie po obednej prestávke (usporiadateľ nás nakŕmil stejkami) po štrnástej hodine. Prvé dve kolá bola slabá termika (preto sa lietalo iba na 5 minút) a v treťom takmer žiadna, keďže prišli mraky.
Až na dva malé karamboly nedošlo k žiadnym vážnejším škodám na modeloch a tak bodku za krásnym polietaním dalo vyhlásenie výsledkov. Podarilo sa mi obsadiť krásne sedemnáste miesto od konca a tak budem musieť prehodnotiť svoju účasť na III. dejstve, ktoré sa bude konať o tri týždne v Rokycanoch.
Večer sa konala afterpárty kde sme v česko-slovensko-nemecko-francúzsko-anglickej debate prebrali možné aj nemožné. Jednoducho fantastická atmosféra.
Za všetko patrí vďaka usporiadateľom z LMK Vlašim i všetkým zúčastneným, ktorých bolo hojne.
Ale aby som iba nechválil…. jedna TOIka by na budúci rok mohla byť…

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2013/11/IMAG0709.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2013/11/IMAG0709-300x300.jpgLaco2013 - vetroneV piatok podvečer som sa vybral na 2. dejstvo Retroklání 2013 do Vlašimi. Ono bolo vlastne prvé, lebo to prvé sa v Bolaticích nekonalo kvôli dažďu... Tristo kilometrovú cestu som zvládol za tri a pol hodiny a do cieľa som dorazil tesne po zotmení. Stihol som ale nočný brífing čo...Svahové lietanie