Tento víkend som mal byť na aerovlekoch v Českej Lípe na ktoré som sa tešil, lebo tam mám kopec kamarátov. Predpoveď počasia ma však odradila od cesty 400km tam a 400 späť. Ako náhradu som si vybral klubovú súťaž MK Záhorie ktorá sa konala na kopci nad Sološnicou a predsa len je to v prípade blbého počasia o kúsok bližšie. Na svah som dorazil prvý a tak som to tam trošku poobzeral a furt mi nebolo jasné kde chcú postaviť bázy. Nakoniec sa tam zmestili… Svážik je to na rekreačné lietanie pekný, pod palcom ho majú zrejme rogalisti z okolia Bratislavy. Orientovaný je na severozápad a keby sa našla „sila“ čo by vyklčovala zhruba hektárový nálet tak by to bol svah na luxusné závodné lietanie.
Na akcii sa zúčastnilo 12 pilotov so Slovenska a priľahlého okolia. 7 slovákov a 4 z Rakúska. Na privítanie si počasie pripravilo skoro bezvetrie, potom vietor z boku, zozadu a tak všelijak dokola. Fero chcel upútať, že sa ako domáci nebojí a hodil to tam ako prvý ešte pred desiatou. Krátky let, skôr trápenie skončilo turistikou. Asi po hodine sa to začalo stáčať správnym smerom a o 11:40 sa urobil brífing. Prvé kolo sa odlietalo celkom svižne za meniacich sa podmienok. Niekomu to fúklo iným menej či z boku. Ja som mal na vzduch celkom šťastie a zaknihoval som svoj prvý let pod minútu 56,24. Miloš Hudcovič zaletel hneď po mne najrýchlejšie kolo dňa 44,55. Pískanie jeho modelu som počul ako som kráčal na pristávačku. V druhom kole sa podmienky zhoršovali a posledný štartujúci Helmut Niessner už ani nehodil model. Nasunuli sa prehánkové mraky a vietor prakticky ustal. Súťaž sa zrušila a opäť ako minule nikto nebol posledný. Teda ani ja  :D Cieľ splnený.
Ešte počas mrholenia sme asi hodinku pokecali, tých čo neprišli poohovárali, polamentovali si nad tým, že sme ani nevyužili pekné prostredie na grilovanie dajakej svinskej dobroty… Luděk síce doniesol svoje rybičky, ale ich chuťou nikoho neohúril. Toš sme poutierali modely, pobalili sa a väčšina zamierila do miestnej hospůdky.

Opäť pjekná štace, len trošku krátka. Dúfam, že nabudúce dáme tri kolá.

Článok na F3X.sk



F3F Sološnica

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/04/DSC_5661-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/04/DSC_5661-170x113.jpgLaco2017 - VetroneF3FTento víkend som mal byť na aerovlekoch v Českej Lípe na ktoré som sa tešil, lebo tam mám kopec kamarátov. Predpoveď počasia ma však odradila od cesty 400km tam a 400 späť. Ako náhradu som si vybral klubovú súťaž MK Záhorie ktorá sa konala na kopci nad Sološnicou a...Svahové lietanie