Na prvú časť tohtoročného Retroklání do nemeckého Lauterbachu som si privstal v piatok ráno a už 5:00 som si objednával kávu v domovskej kaviarni u Vanča. Vyrazil som tento krát cez Čechy, lebo mám celoročnú dialničnú známku a rakúsku by som si musel kúpiť a cez rakúsko a nemecko je samé obmedzenie. Do poslednej chvíle som sa rozhodoval, či v Prahe odbočím na Plzeň,alebo Ústí nad Labem. 15km zápcha pred Norimberkom a 10km pred Würzburgom rozhodli. Prvý krát možno po desiatich rokoch som šiel cez Ústí. Rozhodnutie sa nakoniec ukázalo ako správne a po 11,5 hodinách som dorazil do cieľa. Cestou som mal dve kávičkové pauzy a jednu šlofíkovú cca 3/4 hodiny bo už sa hlásil mikrospánok v tom teple.
Na letisku sa už veselo vlekalo, Thomas s Erikom ako organizátori tam už boli od stredy a tak som sa popri kávičke a koláči na privítanie mal na čo pozerať. V piatok sa mi už ale nechcelo lietať a tak som iba pozeral a vykecával s kamarátmi ktorých som už dlhšiu dobu nevidel. Dal som vychladiť slivovicu z domáceho chovu a tak bolo o čom debatovať do polnoci. Večer a v sobotu ráno dorazili poslední účastníci. Vlekári o desiatej … Účasť bola slušná aj keď nedorazili všetci 30. prihlásení piloti. Ja zo Slovenska, 3 piloti z Rakúska. 3 piloti zo Švajčiarska, 5 pilotov z Čiech a zbytok nemci. Súťaž dolietali 19ti piloti. Brífing prebehol aj s fyzickou ukážkou ako treba pristávať na čiaru a to odradilo zopár nemcov. Počasie na lietanie bolo priam ideálne. Ráno sa okolo deviatej zatiahla obloha a pri teplote okolo 25°C vydržala zatiahnutá asi do šesnástej hodiny, potom občas presvitali slnečné lúče  a navečer sa urobila aj plošná termika tak sa mohol po skončení každý vyblbnúť už aj s kompozitovými modelmi. Pri vlekaní sa striedali 5ti vlekári s benzínovými vlečnými a v čase výluky (0:0-9:00; 12:00-14.00; 18:00-24:00) vlekali malé ale výkonné elektry. Pri rozpätí okolo 1,6m si hravo poradili aj so 6kg ťažkými vetroňmi. V podvečer prebehlo vyhodnotenie súťaže a miestni organizátori nám pripravili na ohni dobrú večeru. Súťaž vyhral Jirka Pavlík pred Milanom Hanzlom a Johannesom Vannahme (D). Moja maličkosť bola bramborová štvrtá. Tento krát, aby bolo o čom rozprávať, som otvoril 5 fliaš vín rôznych odrôd zo Slovenska.
Akcia dopadla na jedničku. Maximálna pohoda, výborná partia modelárov a čo je hlavné, nikto nič nerozbil. Všetci sme sa zhodli, že by sme si to mohli o rok zopakovať bo Vincent asi v organizovaní Rétroplane pokračovať tak skoro nebude.
Poďakovanie patrí hlavne Thomsovi a Erikovi, miestnemu klubu za poskytnutie priestorov a prípravu občerstvenia, neúnavným vlekárom, ktorí to s nami dva dni ťahali až do zotmenia a všetkým zúčastneným aj s manželkami za vytvorenie výbornej atmosféry.

Toš pjekná štace a dúfam, že budúci rok nepôjdem zo Slovenska sám.

Úplné poradie Erik.

Výsledková listina RETROKLÁNÍ 2018
Modellflugplatz in Lauterbach Hessen Vogelsbergkreis Deutschland
Pilot Klub
1 Jiří Pavlík LMK Holešov (CZ)
2 Milan Hanzl LMK Brno (CZ)
3 Johannes Vannahme Modellfliegerclub Solingen (DE)
4 Laco Vašek LMK Trenčianska Turná (SK)
5 Alois Mauracher Modellsportgruppe Zillertal (AT)
6 Lukáš Gondro LMK Bolatice (CZ)
7 Johannes Nückles Offenburg (DE)
8 Oliver Theede MFC Lohe Föhrden (DE)
9 Robert Fišer LMK Babice (CZ)
10  Lutz Helbig MFSV Kiel (DE)
11 Wolfgang Decker Modellsportgruppe Zillertal (AT)
12 Wolfgang Onken Modellclub Hilders (CH)
13 Thomas Ferchland Modellflugplatz Lauterbach (DE)
14 Gert König KFC Modellflugsport THON (AT)
15 Helmut Beese MFSV Kiel (DE)
16 Uli Warweg Aeroclub Nieder Eschbach (DE)
17 Manfred Neuhaus Modellfluggruppe Halle (DE)
18 René Gärtner MFSF Unterbaldingen (DE)
19 Hans Dürst MG Erlenbach-Herrliberg (CH)


 

 

Ďalšie foto, články: Thomas, Uli, Erik, Oliver,



Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/07/DSC_0544-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2018/07/DSC_0544-170x113.jpgLaco2018 - vetroneAkcie - vetroneNa prvú časť tohtoročného Retroklání do nemeckého Lauterbachu som si privstal v piatok ráno a už 5:00 som si objednával kávu v domovskej kaviarni u Vanča. Vyrazil som tento krát cez Čechy, lebo mám celoročnú dialničnú známku a rakúsku by som si musel kúpiť a cez rakúsko a nemecko...Svahové lietanie