V sobotu sme sa zúčastnili na jubilejnom 10. „Nesvačilském podívání“. S WWI cirkusom sme tam vystupovali už po niekoľký krát.
Podívání je tradične dobre obsadená akcia na veľmi vysokej úrovni z hľadiska organizácie aj zabezpečenia. Aj tento rok akciu navštívilo veľmi veľa divákov a mali sa určite na čo pozerať. Bolo k videniu veľa stíhačiek z druhej svetovej, spústu akrobatov, vetrone Jindrovej skupiny, 2 veľké 7 metrové kompozitové vetrone Lak-19, Veľký motorový vetroň Fournier RF-4D, obrí Hercules a Boeing B-17, Kamilov Hind, stíhačky z prvej svetovej, a veľké turbínové stíhačky ktoré na záver urobili aj skupinové vystúpenie.
Naša skupina bola zastúpená 11timi pilotmi. Milan, Kamil, Miro, Ozzy, Barbar, Spíd, Lukáš, Fokker, Michal N., Vladimír a ja. Samozrejme sa na vystúpení podieľali aj manželky, priateľky či dcéry pilotov. Ako zvláštny bonus do nášho tábora zavítali aj dvaja bývalí členovia skupiny Radek ze sPlzne a Tomáš Zvlčilý s manželkami a ratolesťami. Manželku s „lezúňom“ priviedol aj Kamil a tak náš tábor bol neobvykle plný detí. Teda tie Tomášove už sú slečny…
Vystúpenie prebehlo bez najmenších problémov, nikto nič nepoškodil, nikto nikoho vo vzduchu nezostrelil, nič sme nepodpálili… Iba jedna záhada zostáva nevyriešená, čo poškodilo tank Michala Cimbůrka ktorý sa pohyboval v okolí stanu a pyra. Mal poškodené hneď tri pancierové panely v oblasti za pásmi. Tento krát som aj ja odštartoval po celoročných peripetiách s motorom. Ešte musím odladiť model, pretože po laborovaní s ťažiskom a vyosovaním motoru to ešte nie je to čo to bývalo. Ale motor už opäť ide ako pila, dá sa naň spoľahnúť a konečne som spokojný. Vo vzduchu lietalo všetkých 11 modelov a bolo nás plné nebo. Diváci boli opäť spokojní, čo dali najavo potleskom na záver vystúpenia.
Po vystúpení bol povýšený majiteľ skupiny Kamil na dôstojníka. Doteraz robil prd a ako dôstojník už bude iba rozkazovať.  :lol:






Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/09/DSC_9083-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/09/DSC_9083-170x113.jpgLacoWWI - akcieV sobotu sme sa zúčastnili na jubilejnom 10. 'Nesvačilském podívání'. S WWI cirkusom sme tam vystupovali už po niekoľký krát. Podívání je tradične dobre obsadená akcia na veľmi vysokej úrovni z hľadiska organizácie aj zabezpečenia. Aj tento rok akciu navštívilo veľmi veľa divákov a mali sa určite na čo pozerať....Svahové lietanie