Boli sme pri Ostrave tak „jen kratce“…
Aj tento rok sme sa zúčastnili tradičnej a „povinnej“ akcie na severe Moravy.  Počasie tento rok bolo vo Frýdku Místku vcelku prívetivé až na zopár prehánok vždy na konci letových dní.

Tento rok bola akcia o niečo komornejšia ako po minulé roky tak počtom zúčastnených modelárov ako aj divákov. Modelárov bolo odhadom 50 mimo vystupujúcich skupín, divákov možno pár stoviek a aj stánkarov s občerstvením bolo pomenej a tak na obedný žvanec bolo treba vystáť radu. V sortimente chýbal tradičný fazuľový guláš a kapustové halušky. Za to ceny sa minimálne vyrovnali tým našim… Takže na lacný benzín a obed v zemiach kráľa Miloša zabudnite.
Na stojánke ale bolo zopár zaujímavých modelov a bolo sa na čo pozerať. Modelom dominovala maketa Waco YMF-5FC zo Slovenska.
Naša skupina sa zúčastnila dovolenkovým počtom 6 pilotov ( Vrága, Horsák, Kablásek, Cimbota, Němec, Vašek). V sobotu sme odlietali všetci a v nedeľu sa mi po omyle so sytičom nepodarilo naštartovať a tak som bol iba štatista. Napriek malému počtu pilotov bolo naše vystúpenie pozerateľné a ocenené potleskom. Malé škrabance na modeloch si privodili Vladimír a Ozzy nebezpečným pristátím v nepriateľskom území. V sobotu boli aj konfety, ale tie nemali taký veľký úspech ako nedeľná prehánka počas rozoberania modelov…

Byla to štace…

 



Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2044-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2044-170x113.jpgLacoWWI - akcieBoli sme pri Ostrave tak 'jen kratce'... Aj tento rok sme sa zúčastnili tradičnej a 'povinnej' akcie na severe Moravy.  Počasie tento rok bolo vo Frýdku Místku vcelku prívetivé až na zopár prehánok vždy na konci letových dní. Tento rok bola akcia o niečo komornejšia ako po minulé roky tak počtom...Svahové lietanie