Na túto akciu vždy jazdím rád a tak som si ju nenechal ujsť ani tento rok. Akcia sa koná každé 2 roky a tentokrát bola myslím po 3 rokoch nemýlím li se… Na západ Čiech som dorazil v piatok podvečer a keďže tam mám veľa kamáratov  tak prebehlo povinné zvítanie.
Aj tento rok sme tam mali 2 vystúpenia s WWI cirkusom. Okrem leteckých modelárov tam bolo k videniu pre divákov množstvo lákadiel. Lodný modelári, automodelári, vojenský tábor RAF, ukážky zásahu služobných psov, autoveteráni, zásah mladých hasičov, vojenská technika, akrobatické vystúpenie Z50, paragáni …
V sobotu počasie veľa neprialo a tak sa lietalo pomedzi kvapky a občas dážď ukážky na pár minút prerušil. Napriek zlej predpovedi si na letisko našlo cestu stovky divákov. My sme mali mať vystúpenie o 14tej a narýchlo po ukončení prehánky sme ho odlietali okolo pätnástej. Daň za „narýchlo“ si vyžiadala časť nefungujúcj pyrotechniky a tak trochu kostrbaté vystúpenie. Napriek tomu laik nič nepostrehol a vystúpenie s jednou krízovkou sa páčilo.
Predpoveď na nedeľu bola výrazne lepšia a slnka bolo možno až príliš. Divákov prišlo viac ako v nedeľu a mali sa na čo pozerať. Vystúpenia sa striedali bez zdržaní, zábavní moderátori preháňali masu divákov od atrakcii k atrakcii… Ja som si dopoludnia zalietal s Jindrovou vetroňárskou skupinou a predviedli sme dvojitý aerovlek. Ja aj Jindra Stejskal s 5metrovými Luňákmi. Popoludňajšie vystúpenie WWI cirkusu bolo podľa mňa jedno z najlepších v sezóne a nasvedčoval tomu aj potlesk. Za WWI sa vystúpení zúčastnili Michal Cimbůrek so setrou, Vladimír Cimbota, Karel Barbar Lutz st., Karel Spíd Lutz ml., Lukáš Cingr, Miloslav Vrága, Michal Němec, Laco Vašek.
Rakovník nesklamal a opäť bolo na čo pozerať, umenie modelárov aj pilotov. Pjekná štace.



Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2374-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/08/DSC_2374-170x113.jpgLacoOstatnéNa túto akciu vždy jazdím rád a tak som si ju nenechal ujsť ani tento rok. Akcia sa koná každé 2 roky a tentokrát bola myslím po 3 rokoch nemýlím li se... Na západ Čiech som dorazil v piatok podvečer a keďže tam mám veľa kamáratov  tak prebehlo povinné...Svahové lietanie