V nedeľu 04.05. bola predpoveď počasia vhodná na svahovanie. Vietor mal fúkať S-SSZ 5-10m/s. Paščekári a naplavenina (rozumej Bezo, Mirec, Palo a Roman) sa dohodli že zraz bude o 10:00 na našej pmpe. Ja som mal ešte dajakú prácu a tak som ohlásil príchod na Bezovec neskôr. Čuduj sa svete paščekári dorazili načas, skôr ako Roman.

Čo sa dialo na kopci do trinástej hodiny netuším, ale z počutia viem, že zo strachu z vetra (ktorý mimochodom fúkal stabilne cez 10m/s a v nárazoch som nameral 20,4m/s) lietali iba so samokrídlami. Mirec ako prvý nezvládol nástrahy a ako prvý sa nechal sfúknuť do rotora za hranu a to tak, že až na parkovisko pri chate Šport. To bola ale iba predzvesť neskoršej story.
Ja som prišiel na hranu cca o trinástej a to už vyhladovaní mládenci robili tržbu na chate. Našiel som tam trénovať eFkárov od Bratislavy (Ruisl a spol s.r.o). Zložil som Macha a po chvíli som sa dostal na rad. Nejak som to tam povodil, ale hanbu som si asi neurobil. Na Macha už boli extrémne podmienky lebo aj so závažím čo som mal bol pod dve kilá. To naložené eFká hmotili cez 4 kilá. Medzitým už dorazili aj posilnení kombaťáci.
Poriadny vietor si prišli užiť aj z Rajca. Menovite lišiak Pedro, Dráčik a gastarbájter Juri. Pedrov Demo lietal slušne, Dráčik nenabral odvahu…  no a Juriho Poncius Pilátus  si s vetrom už trošku zabojoval. A to až tak, že vznikla story, ktorá sa bude ešte dlho rozprávať. Story ako zaletieť do rotora a potom 20 minút hľadať na ktorom že to strome vlastne pristal. Našťastie špičková telemetria Tárnidži napovedala kde asi bude a zvuk kvedlajúcich serv dal bodku za hľadaním. Nájsť je jedna vec a zložiť model z 10m výšky druhá. Najskôr sa nám podarilo trošku stromček roztriasť a Pilatus zliezol o poschodie nižšie, tam sa ale statočne zaklinil. Najskôr si požičali z chaty deku na záchranu padajúceho modelu a potom sa hľadala správna halúzka na jeho „zhodenie“ Prvá asi šesť metrová bola krátka, druhá dlhšia sa zlomila ešte pri trhaní. Nakoniec sa odrezala tá správna dĺžka s ktorou sa na niekoľký pokus a po obití krídel podarilo Pilatusa zhodiť. Juri tigrím skokom zachytil padajúci model a tak po malej kultúrnej vložke mohol ešte predviesť hariérové pristátia na hrane. Po krátkej story sme si ešte do úplného skrehnutia polietali, Pedro ukázal 3D akrobaciu s Demom a paščekári pootĺkali samokrídlá…
Nakoniec sme sa usadili na neďalekej chate kde sme sa posilnili pred jazdou. Celú túto hostinu zatiahol Juri.

Opäť to bola pjekná štace…

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/05/08-640x359.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/05/08-300x300.jpgLacoNaše "klubové" akcie...V nedeľu 04.05. bola predpoveď počasia vhodná na svahovanie. Vietor mal fúkať S-SSZ 5-10m/s. Paščekári a naplavenina (rozumej Bezo, Mirec, Palo a Roman) sa dohodli že zraz bude o 10:00 na našej pmpe. Ja som mal ešte dajakú prácu a tak som ohlásil príchod na Bezovec neskôr. Čuduj sa...Svahové lietanie