Tento víkend sa uskutočnila akcia Retroklání prvý krát na Slovensku, konkrétne na Liptove v Gôtovanoch.
Akciu usporiadal Erik Herudek v spolupráci s miestnym modelárskym klubom Modelklub Liptov. Na akciu som prišiel už v piatok podvečer Kde už bola časť českých a moravskoslezkých pilotov.
Keďže bolo Ladislava, tak bolo o čom rozprávať až do druhej hodiny rannej. O to viac sa mi nechcelo v sobotu ráno vstávať. Keď som vyliezol z brlohu, tak už boli modely na stojánke a blížil sa brífing. Len tak tak som stihol poskladať Juniora. Počasie bolo priam ideálne, vietor slabý, teplota okolo 26°C. Súťaž sa lietala na 5 kôl a najhorší výsledok sa škrtal. Lietalo sa podľa nových pravidiel. Tento krát sa nelietala termika na čas, ale hodnotilo sa iba pristátie. Regulérna 3. a 4. zákruta na pristátie (to že sa aj boduje som sa dozvedel až pri treťom lete), pozdĺžna presnosť, realistickosť pri dotyku zo zemou,  pozícia modelu po pristáti (pootočenie voči osi sa penalizovala). Počas štvrtého súťažného letu som si vytočil aj jeden komín do stratosféry a zostup na brzdách trval takmer päť minút. Celkovo som odlietal 8 aerovlekov a bol som v celku unavený.
Súťaž nakoniec vyhral pražák z Vlašimi Petr Mikolášek. Ja som skončil v strede poľa piaty. Na budúce v Bolaticích mu to len tak neprejde ;)

Retroklání v Gôtovanoch bola superbombová akcia. Perfektná partia modelárov, perfektný usporiadatelia, ktorý nám pripravili kotlíkový guláš, pivko, na večeru klobásy, zeleninový šalát, ovčí syr údený aj biely. Zázemie bolo tiež na jedničku. Mali sme k dispozícii čistú letiskovú kúpeľňu i záchody, elektrinu i hangár za čo patrí poďakovanie majiteľovi miestneho letiska.
Už sa teším na ďalšiu akciu.

 Zoznam účastníkov RETROKLÁNÍ 2014
I. dejstvo- Gôtovany 27.-29.6.2014

Poradie Pilot Klub Model
1. Petr Mikolášek LMK Vlašim (CZ) Salamandra
2. Erik Herudek LMK Bolatice (CZ) Kirby Kite
3. František Pop LMK Bolatice (CZ) Mimi B-3 Š
4. Miroslav Buryan LMK Hranice (CZ) Orlík VT-16ídlo
5. Laco Vašek Trenčianska Turná (SK) Sperber Junior
6. Petr Stejskal Modelklub Lipence (CZ) Šedý Vlk El-2
7. Stanislav Šimeček LMK Bolatice (CZ) Ka3
8. Vít Bumba LMK Bolatice (CZ) Grüne Post
9. Jan Procházka Modelklub Liptov (SK) Z-24 Krajánek
10. Petr Lužný LMK Olomouc (CZ) Salamandra
11. Pepa Brázdil LMK Olomouc (CZ) Zlín VIII – Dáša

 Vlečné:
Pepa Brázdil – Avia FL3
Petr Lužný – Citabria
Erik Herudek – Avia
Stanislav Šimeček – Letov Š8
Tibor Bekeš – Bellanca Citabria
XXX – Bellanca Citabria

Zopár fotiek odo mňa:

Viac odo mňa a Erika tu:
Fotky od:
Tibora tu
Vojta tu:
Zdena tu:

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/06/P1010088-640x360.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/06/P1010088-300x300.jpgLaco2014 - vetroneTento víkend sa uskutočnila akcia Retroklání prvý krát na Slovensku, konkrétne na Liptove v Gôtovanoch. Akciu usporiadal Erik Herudek v spolupráci s miestnym modelárskym klubom Modelklub Liptov. Na akciu som prišiel už v piatok podvečer Kde už bola časť českých a moravskoslezkých pilotov. Keďže bolo Ladislava, tak bolo o čom rozprávať až do...Svahové lietanie