Na akciu do Rakovníka som sa vybral už v piatok ráno, keďže som mal pokazené zapaľovanie na Čihákovi a potreboval som náhradné. Predajca 3W je Xtremfly. Takže som absolvoval zachádzku cca 100km, ale nebola iná voľba. Marian Trpkoš mi zapožičal náhradné zapaľovanie po dobu opravy môjho, pomohol s ladením motora, ponúkol kávu. Proste servis na úrovni. Do Rakovníka som dorazil po 18tej.
V sobotu ráno som poskladal model, urobil motorovú skúšku a potom som sa túlal do 13tej po letisku. Čas som zabíjal chvíľu pozeraním letových ukážok, chvíľu kecaním s kamarátmi.
Vystúpenie sme mali naplánované na 13:00, ale to sa samozrejme kvôli počasiu (jedna malá prehánka) a paragánom natiahlo a leteli sme o pol hodinu neskôr. Pred vystúpením som pomohol s inštaláciou pyrotechniky,  naštartoval motor, zakvedlal kormidlami a…. smerovka mŕtva. Opäť sa prejavila moja typická predletová príprava, keby som kvedlal ráno, tak som mohol letieť. :oops:  Model som odtiahol bokom a sledoval vystúpenie ostatných. Mal som konečne aj čas na fotenie  :mrgreen: Samotné vystúpenie prebehlo bez väčších komplikácií a divákom sa súdiac podľa potlesku páčilo. Po vystúpení som sa dal do bádanie príčiny a zistil som že je mŕtve servo. Našťastie mal Mejdžr presne rovnaké v debni tak som ho vymenil a po skončení oficiálnej časti urobil párminútový skúšobný let. Počasie v sobotu napriek dvom prehánkam, striedaniu oblačnosti a polojasna bolo dobré a hlavne na letisku bolo sucho aj pár minút po prehánke.
V sobotu večer urobili usporiadatelia zábavu pri hudbe a podľa očitých svedkov sa tancovalo dlho do noci. Ja som zalomil po desiatej pí em.
V nedeľu ráno doznievali dozvuky nočných prehánok a do začiatku oficiálneho lietania sa počasie opäť spravilo. Bolo síce veterno, ale slnečno a celkom teplo. Tento krát som predletovú prípravu nepodcenil a tak som odlietal vystúpenie s našou skupinou. Z môjho pohľadu to bolo najlepšie vystúpenie zo všetkých čo som sa tento rok zúčastnil. Celkom som si to užíval.
Na Air Show bolo k videniu spústu modelov. Od malých mrdiek až po takmer všetky Stejskalove obrie makety vetroňov v mierke 1:2. Pekné skupinové lietanie predviedla skupina WWII z Rakovníka.  Honza špatný predviedol Badanovu električku Vertigo 3m…. Miestny aeroklub predviedol zopár ultralightov, aerovleky Zlínky 226 s dvomi Grobmi, motorový Blaník XL 113 , akrobatické vystúpenie Z50LS, akrobaciu s Texanom AT-6C, vírnik a zoskok paragánov. Diváci mohli vidieť modely pozemnej techniky, automobilové veterány, rôzne atrakcie, vyhliadkové lety. Občerstvenie vo výbornej kvalite a primeraných cenách zabezpečovalo niekoľko stánkov.

Z môjho pohľadu najvydarenejšia modelárska akcia za posledných niekoľko rokov v ČR a SR.

Viac fotiek tu: Laco,

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/08/IMAG3635-640x360.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2014/08/IMAG3635-300x300.jpgLacoWWI - akcieNa akciu do Rakovníka som sa vybral už v piatok ráno, keďže som mal pokazené zapaľovanie na Čihákovi a potreboval som náhradné. Predajca 3W je Xtremfly. Takže som absolvoval zachádzku cca 100km, ale nebola iná voľba. Marian Trpkoš mi zapožičal náhradné zapaľovanie po dobu opravy môjho, pomohol s ladením...Svahové lietanie