Tento ročník Retroklání bol skoro bezo mňa. V piatok večer o desiatej zapnem počítač a vyblaflo na mňa „Retroklání 22-23.08.2015“. To už som mal na víkend iné plány, ale toto zistenie to všetko zmenilo. Do 23:00 som do auta nahádzal vetroň, veci na bivakovanie a šiel spať. Ráno budíček o 5:00, doplnenie chýbajúcich vecí do auta, raná kávička u Vaňoviča a o 6:00 som vyrazil. Keďže retroklání sa konalo v Olomouci, tak som samozrejme z doposiaľ nezistených príčin skončil o 7:55 na letisku v Hranicích  :lol: Po zistení, že je tam až príliš veľa áut a že sa tam koná dajaká burza som sa zamyslel, čo tu vlastne hľadám… ? Otočka a tradá do Holomóca. 8:30 som tam bol ako na koni. Zvítal som sa, poskladal som Jánošíka a šup na brífing.
Retroklání sa zúčastnilo 17 pilotov (Nemecko 1, Rakúsko 1, Poľsko 3, Slovensko 1, Cz 11) ktorý priviezli cca tridsiatku krásnych vetroňov.  Lietanie bolo dvojfázové, doobeda 2 kolá a po obede 2 kolá. Prvé dve kolá som zalietal veľmi dobre, tretie kolo som mal škrtacie (+300 trestných bodov) a tak som potreboval zaletieť dobre štvrté kolo. To dopadlo ešte horšie ako tretie, keďže ma pri pristávaní a prelete okolo aleje sfúklo a dopad na asfalt bol dosť tvrdý a tak som „poškodil“…  :twisted:
Smolu som nemal iba ja. Boli aj taký čo dopadli oveľa horšie. Kolmý a turbulentný vietor na dráhu si vyberal svoju daň. Obdiv patrí vlekačom ktorý hrdinsky bojovali pri pristávaní a ani jeden z nich nič nepoškodil. Večer po vyhlásení výsledkov sme sa stretli pri grile a perfektná debata v česko-slovensko-poľsko-nemecko-anglickom jazyku trvala až do polnoci. Už pár rokov som sa tak dobre nebavil ako v Hraniciach za čo patrí poďakovanie Erikovi a miestnym modelárom a ich manželkám, ktorý pripravili fantastické zázemie (vrátane perfektnej kadibúdky) a starali sa o naše žalúdky.
Čo sa týka výsledkov, tie doplním neskôr, ale s výsledkom, že moje meno bolo pri vyhlasovaní spomenuté ako predposledné za Mirkom Buryanom, som celkom spokojný.  :D Horší odo mňa bol už iba Milan Cvenar, ktorému týmto gratulujem.  ;)


Článok od Juraja Mištarku v RC Modely 10/2015

Vyhlaseni (1)

Zopár fotiek: LV; …..
Súvisiace články: Hexemodel,…

 

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0703-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0703-200x113.jpgLaco2015 - VetroneTento ročník Retroklání bol skoro bezo mňa. V piatok večer o desiatej zapnem počítač a vyblaflo na mňa 'Retroklání 22-23.08.2015'. To už som mal na víkend iné plány, ale toto zistenie to všetko zmenilo. Do 23:00 som do auta nahádzal vetroň, veci na bivakovanie a šiel spať. Ráno budíček...Svahové lietanie