Tohtoročnú Holešovskú termiku som poňal ako jednodňovú akciu. Aj keď som si zobral všetko potrebné na bivakovanie, tak bolesť v krížoch ma presvedčila aby som spal doma. DSC_0700Možno keby sa stal druhý zázrak a zostal by na noc Stano, tak by som určite zostal.
Ale pekne po poriadku. V Holešove sa konal aj zázrak číslo 1. Stano pricestoval na jeho historicky prvú modelársko-vetroňársku akciu v Novoveku. Historický okamžik príjazdu som samozrejme zvečnil. Okrem manželky si so sebou priviezol aj nový model Musger 19 Steinadler. Stanova parketa sú svahy a súťaženie v aerovlekoch mu spočiatku veľmi nevoňalo a bol aj červíček v hlave… ale keď už precestoval pol sveta tak to nevzdal.
Po tradične oneskorenom brífingu začalo lietanie. Prvá kategória prelety na 150m bázi z výšky 200m s pracovným časom 3 minúty. Účasť bola celkom slušná a tak sme sa dostali na radu až cca po hodine lietania. najskôr ja so 6 preletmi a hneď za mnou to isté zopakoval Stano. Pre oboch to bolo ako pri zálete. Stano mal s Musgerom odlietané 3 lety a ja som počas preletov trimoval Jánošíka po oprave trupu s Holomóca (a bol to boj  :lol: ). Po nás ešte odleteli prelety zo dvaja účastníci a šlo sa na termiku. Pracovný čas 10 minút, výška 300m a tak ako pri preletoch bodovalo sa aj pristávanie na vymedzenú plochu (tá bola obrovská). Celkovo sa odlietali 4 kolá termiky. Stana to prestalo po treťom kole baviť (žena vymyslela výlet do Luhačovic) :mrgreen: a odišiel. Mne sa taktiež veľmi do štvrtého kola nechcelo, bol som z celodenného lietania dosť unavený, ale nakoniec som si čestnú povinnosť splnil vyklesaním z 300m za 5,5 minúty.
Holešovská termika bola zároveň posledná akcia na ktorej som lietal s vysielačkou T10CP. Od budúceho týždňa to už bude T18SZ.
Toš akcia to bola pekná, účasť slušná, modely nad 4m zväčša polo až kompozitové… ale jedna výtka na koniec, na budúce by mohol usporiadateľ zabezpečiť dajaké to občerstvenie okolo obeda a nie až večer.

Výsledková listina:

holesovska_termika_2015

ďalšie fotky: LV;

A tu pár fotiek od pána fotografa (Stana Stanava)

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0706-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2015/09/DSC_0706-200x113.jpgLaco2015 - VetroneTohtoročnú Holešovskú termiku som poňal ako jednodňovú akciu. Aj keď som si zobral všetko potrebné na bivakovanie, tak bolesť v krížoch ma presvedčila aby som spal doma. Možno keby sa stal druhý zázrak a zostal by na noc Stano, tak by som určite zostal. Ale pekne po poriadku. V Holešove...Svahové lietanie