Na vystúpenia (tento krát 2) GWFC som tento krát nemusel jazdiť ďaleko. Akcia kde sme vystupovali sa konala v 140km vzdialenom Frýdku Místku na letisku Bahno.
Aj keď spočiatku hrozila účasť až 14 pilotov nakoniec nás odletelo len 9. V sobotu bolo naše lietanie okorenené čiernou a oranžovou dymovnicou a životy modelov vyseli na vlásku. Hlavne Ozzyho Bristol. Našťastie ako riadiaci letu sadám prvý a mohol som tak hľadať Bristla v dyme. Keď som ho zbadal tak letel na chrbáte, v pozícii dosiaľ nepoznanej  :lol: Keď už som ako tak Ozzyho vynavigoval z čierneho dymu odpálil sa oranžový a ten sa vďaka bezvetriu eštie viac plazil po letisku ako ten čierny. V oranžovom som Bristla nevidel ani ja. Nakoniec asi po polminúte som objavil bezpilotný prostriedok na hranici dymu ďaleko za letiskom. Ozzy nakoniec všetko dobre zvládol a z noblesou jemu vlastnou perfektne pristal. Druhé vystúpenie za krásneho slnečného počasia sme odlietali v nedeľu. Tento krát pofukovalo správnym smerom a žiadne rébusy sa riešiť nemuseli. Bezproblémové vystúpenie diváci ocenili potleskom a my sme spokojní mohly ísť k občerstvovacej stanici.
Na akcii sa zúčastnilo cez 50 prihlásených pilotov a niekoľko lietajúcich skupín. Bolo možno vidieť aj aerovleky kde drevené makety doplnili dva moderné vetrone. Vlekali Hrbáček jun a Jaro Vévoda. Toten jeden brus pilotoval Mišo z Rajca. Slovenské farby okrem Miša hájili ešte Vlado Rengevič sen a jun, Procházkovci z Mikuláša, Jožo Maťaťa zo Žiliny. Za divákov Ludvík z Martina.
Veru bolo sa na čo dívať. Vičánek s Bergom boli perfektne zlietaní so svojim Zlínkami Z43, pilotnú istotu ukázal Jarolímek, zábavu výskumníci z Valašska….

Opäť pjekná štace a už sa teším do Rakovníka.

Viac fotiek TU: Laco, Karel Matocha,

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/08/DSC_2647-542x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2016/08/DSC_2647-170x113.jpgLacoWWI - akcieNa vystúpenia (tento krát 2) GWFC som tento krát nemusel jazdiť ďaleko. Akcia kde sme vystupovali sa konala v 140km vzdialenom Frýdku Místku na letisku Bahno. Aj keď spočiatku hrozila účasť až 14 pilotov nakoniec nás odletelo len 9. V sobotu bolo naše lietanie okorenené čiernou a oranžovou dymovnicou a...Svahové lietanie