Ešte na konci súťaže pred týždňom na Lysici sme sa s Luďkom dohodli, že by sme si mohli zopakovať meraný tréning na Ostrom ak vyjde smer vetra. Vyšiel. Bolo nás sedem…
Čas stretnutia sme si dali na 10:00. O pol deviatej som šiel pre Mirca do paštekárne a Dráčik bol u mňa už pred deviatou tak sme ho prišli naložiť, dotankovali sme palivo a tradá na Myjavské kopanice. Na Myjave dostal Mirec chuť na kávu a tak sme zakotvili na „chvíľku“ na miestnej ÖMVauke. Obsluha bola dnes šuchtavá a tak sa to natiahlo a na kopec sme dorazili s polhodinovým meškaním. To už tam boli Bratislaváci. Rozbalili sme si nádobíčko a šli sme lietať. Medzitým Luděk so zememeračskou presnosťou začal stavať bázy. Mal to moc presné a tak som mu to s Ferom trošku poopravil. Pravá báza sa nám zdala príliš zavretá. Na Ostrý dorazila spáva, že prídu aj Martinčania Zdeno s Petrom. Tak sme asi hodinu lietali na merané časy, ale nezapisovali ich.  To už dorazili Martinčania a chceli sme ísť zapisovať. Nasunula sa ale chmárka od západu a vystrašený tréner prerušil kolo. Odlietal iba Zdeno a Luděk a tak sa po polhodine kolo zrušilo. Po planom poplachu, počas ktorého spadlo päť kvapiek a nepretržite lietal Peter,  sme opäť lietali bez zapisovania ale s meraním časov. Podmienky sa zlepšili a pred šestnástou sme začali zapisovať. Do zmeny smeru vetra sme stihli odlietať dve kompletné kolá.
Dnešný meraný tréning dopadol na výbornú. Všetci sme si zalietali do sýtosti v rôznych podmienkach a my začiatočníci sme od mazákov opäť čo to pochytili. Nikto nič nerozbil, pristávania boli excelentné, čo viac si priať. Snáď len aby sa to čoskoro opäť zopakovalo.
Pekne strávenú sobotu sme zavŕšili u Suchánkov. Teda nie že by nebolo čo piť, ale picéria na Myjave sa tak zove. Kto nebol, môže banovať. „Ostrý“ naozaj funguje a je z brdkov na západe Slovenska určite najlepší svah na F3F.
Na záver zopár čísel.
Vietor: SZ 5-7m/s (o 16:30 sa otočil na SV), polojasno, dva krát párkvapková prehánka

Poradie dvojkolovej „súťaže“: 1. Ruisl; 2. Vašek; 3. Vajzer
Tisícky: Laco 1; Mirec 1
Najrýchlejšie kolo Laco 41,34s
Slimák: Ondrejka 61,43

Výsledky

 



Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/10/IMG_20171007_164001-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2017/10/IMG_20171007_164001-200x113.jpgLacoF3FNaše "klubové" akcie...Ešte na konci súťaže pred týždňom na Lysici sme sa s Luďkom dohodli, že by sme si mohli zopakovať meraný tréning na Ostrom ak vyjde smer vetra. Vyšiel. Bolo nás sedem... Čas stretnutia sme si dali na 10:00. O pol deviatej som šiel pre Mirca do paštekárne a Dráčik bol...Svahové lietanie