V poradí tretia súťaž seriálu MaSR F3F sa konala 15. Júna na bájnom kopci Gugel nad Dobšinou.
Súťaž býva vždy dvojdňová, čo je dobre. Predpoveď počasia na sobotu bola dobrá, na nedeľu už nie a tak sa organizátor rozhodol, že v sobotu sa odlieta maximálny možný počet kôl a lietať sa bude kým sa udržíme na nohách.
Po brífingu sa počkalo na zlepšujúce sa podmienky a začalo sa lietať. Ja som mal tú smolu a bol som vylosovaný ako prvý a začal som prvé kolo. Podmienky som nemal ideálne a napriek tomu, že som neurobil žiadnu chybu zaletel som podpriemerný čas cez 60s. Ako to už na južných svahoch býva začala úradovať termika a do bublinaris klubu sa rázne začal predierať Zdeno. Do prestávky po 4 kolách a aj piate kolo som lietal celkom slušne bez chýb a Šima som mal na „lopate“. Potom ale zaúradovali tam hore, takmer všetci lietali štyridsiatky a ja v studenom vetre po bublinách hlboko nad 50. Po desiatom kole som frustovaný rozobral model a na ďalšie kolo som ani nenastúpil. Po prehováraní som napokon zložil Pitbull 1 a nastúpil som do nasledujúceho kola. Dovtedy som lietal s Pitbull 2. Začal som dostávať lepší vzduch, ale zmenou „tupého“ modelu za „ostrý“ som začal robiť chyby. Hneď som sekol bázu a to 2x, vždy som to zachraňoval letom na chrbáte, a aj keď som sa nemusel vracať, stálo to čas a opäť z toho bolo iba 49… S ostrejším PB1 som robil častejšie chyby v zátačkách, ale vyčistil mi hlavu… Podmienky postupne mierne slabli a bolo treba vykladať a tak som do posledného 17 kola už toho veľa nezachránil, možno iba česť… Nakoniec som skončil hlboko v poli porazených na 7 mieste a plán prelietať Šima nevyšiel. Čaká ho to teda nabudúce, lebo raz to musí prísť.
Najväčšiu bublinu dňa mal Jožo Kajan a vyniesla mu najrýchlejší čas 34…
Po „súťažiach“ na Lysici a pri Martine konečne súťaž nie len s regulárnymi podmienkami, ale aj s lietavými.

Výsledky:

Laco

More Posts - Website

Follow Me:
Google PlusYouTube

https://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/06/IMG_20190615_182343-640x361.jpghttps://www.elektromodely.sk/wp-content/uploads/2019/06/IMG_20190615_182343-200x113.jpgLacoAkcie, súťažeF3FV poradí tretia súťaž seriálu MaSR F3F sa konala 15. Júna na bájnom kopci Gugel nad Dobšinou. Súťaž býva vždy dvojdňová, čo je dobre. Predpoveď počasia na sobotu bola dobrá, na nedeľu už nie a tak sa organizátor rozhodol, že v sobotu sa odlieta maximálny možný počet kôl a lietať...Svahové lietanie